Drukke dag voor Sinterklaas: hij bezocht ook de noodopvang in Leeuwarden

Sinteklaas
Sinterklaas © Omrop Fryslân
Ruim 100 kinderen in de noodopvang in Leeuwarden kregen dinsdagmiddag hoog bezoek. Sinterklaas kwam met zijn Pieten langs om pepernoten en cadeautjes uit te delen.
Een cadeaubon, een chocoladeletter, een tekenboek, een mandarijn en knutselspullen. Sinterklaas kwam niet langs met de jute zak, maar met 120 rugzakken vol met cadeaus.

Vrijwilligersactie

De cadeautjes waren geregeld door vrijwilligers van de werkgroep activiteiten vluchtelingen uit onder andere Goutum. In totaal is er 27.00 euro ingezameld om met de kinderen uit de noodopvang Sinterklaas te vieren.
"We hebben deze actie aangekondigd in de kerk- en wijkbladen van Goutum, Zuiderburen en Camminghaburen. Mensen uit die wijken hebben samen dat bedrag bij elkaar gebracht", zegt vrijwilliger Leo den Hollander.
Dan zeggen ze: 'Hallo Sinterklaas, I love you'. Ze houden van Sinterklaas, en dat laten ze merken.
Sinterklaas
De goedheiligman kwam met vier Pieten en werd enthousiast ontvangen. De kinderen klapten blij mee op muziek zoals 'Sinterklaas kapoentje' en 'Jingle Bells'. Soms werden de handen even vrijgemaakt om pepernoten van de pieten te ontvangen.
Vorig jaar was de Sint ook al langs gekomen. "Toen waren ze heel erg enthousiast", zegt Den Hollander. "Dat was voor ons een reden om het dit jaar weer te doen."

Niet verlegen

Een aantal kinderen zit er al een jaar en weet intussen dus wel wie Sinterklaas is. "Die zijn blij", zegt Sinterklaas. "Dan zeggen ze: 'Hallo Sinterklaas, I love you'. Ze houden van Sinterklaas, en dat laten ze merken."
En sommige kinderen zijn pas net in Nederland. Die weten nog niet wie de goedheiligman is, maar dat mocht het plezier voor hen niet drukken. Ook zij ontvangen de man met een grote glimlach.