liveblog | 5 december 2023

112-nieuws 5 december: Werkstraf voor veroorzaker ongeluk met waterscooter

Yn dit liveblog hâlde we dy op de hichte fan it lêste 112-nijs yn Fryslân. Hjir fynst in oersjoch fan ûnder oare ûngelokken, brannen en ferkearsynformaasje yn ús provinsje.

Laatst bijgewerkt: 5 december 2023, 20:57 uur
20:57

Treinen rijden weer

De dienstregeling tussen Meppel en Zwolle is weer opgestart. De treinen rijden weer.
19:55

Geen treinen tussen Meppel en Zwolle

Tussen Meppel en Zwolle rijden er op dit moment geen treinen door een aanrijding. Mensen die vanuit onze provincie met de trein richting het zuiden willen, moeten hier rekening mee houden.
Het oponthoud duurt in ieder geval tot 20.30 uur.
15:42

Werkstraf voor veroorzaker ongeluk met waterscooter

Rjochtbank
Rjochtbank © Shutterstock
Een man uit Oosthem heeft een werkstraf van 120 uur gekregen voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk met twee waterscooters bij IJlst. Bij het ongeluk kwam de vriend van de verdachte om het leven.
De twee mannen waren volgens de rechtbank aan het show-varen, de verdachte zou te hard hebben gevaren.
Een paar maanden voor het dodelijke ongeluk was de verdachte ook al eens met zijn scooter tegen een speedboot gebotst. Toen was hij weggevaren zonder zijn gegevens achter te laten. Daar kreeg de man een boete van 700 euro voor.
De Officier van Justitie had 180 uur werkstraf en een vaarontzegging geëist. Omdat de beste vriend van de man bij het ongeluk overleed, viel de straf lager uit.
15:06

Autobedrijf Noordwolde vindt tijdelijk onderdak

Brand in Noordwolde
Brand in Noordwolde © BTB Fotografie
Het autobedrijf Woudstra Auto's uit Noordwolde heeft drie dagen na een grote brand in het gebouw een nieuw onderdak gevonden. Ze werken nu vanuit een voormalige garage op een andere plek in het dorp.
Dat gebouw is nog volledig ingericht, omdat er tot januari 2022 een autobedrijf van Harry Lingeman in zat. Eigenaar Pieter Woudstra denkt dat hij mogelijk wel een jaar in dat gebouw blijft.
Woudstra was dit weekend met kinderen onderweg naar een voetbalwedstrijd, toen hij werd gebeld dat zijn bedrijf in brand stond. "Ik begreep dat het niet best was, maar ik moest nog een half uur rijden. Onderweg bedacht ik al deze oplossing, dus Harry Lingeman gebeld. Die zei: kom maar langs, het komt goed. Het was dus al geregeld voordat ik bij de brand was."
09:32

Sportwagen in de greppel bij Appelscha

Sportwagen in de greppel bij Appelscha
Sportwagen in de greppel bij Appelscha © BTBFotografie
Bij Appelscha is dinsdagochtend een auto in een greppel beland. Waarschijnlijk raakte de bestuurster de macht over het stuur kwijt vanwege de gladheid.
De politie was snel ter plaatse. De vrouw kon zelfstandig uit de auto, een witte sportwagen komen en raakte niet gewond. De auto wordt geborgen.
08:32

Er wordt nog geventileerd