Een klein wonder: vermiste kater Wille na zes jaar terug bij zijn baasje in Terherne

Kat Wille is na zes jaar terug bij de familie Zeilstra uit Terherne
Kat Wille is na zes jaar terug bij de familie Zeilstra uit Terherne © Omrop Fryslân
Je kunt het wel een klein wonder noemen. Jarenlang was de kat van Petra Zeilstra van Terherne spoorloos, nadat hij ontsnapte bij een bezoek aan de dierenarts. Maar nu is kater Wille na meer dan zes jaar weer gevonden en terug bij zijn baasje.
Eigenaar Petra Zeilstra kreeg ineens een telefoontje, van mensen uit Heerenveen. "Die hadden een kat in huis, maar zij dachten meteen al: deze hoort hier niet. Zij hebben de dierenambulance gebeld en daarna is de chip uitgelezen. Toen bleek het mijn kat te zijn."
Ze heeft Wille toen meteen opgehaald. "Ik was heel blij natuurlijk, maar het was ook wel wat onwerkelijk. Want na zes jaar denk je: die komt niet meer terug."
Ook dochter Lys was blij verrast toen haar moeder zei dat de kat was gevonden. "Ik schrok wel een beetje, maar het is echt een hele lieve kat."
Wille is terug
Wille brengt zijn tijd nu vooral door op de slaapkamer van Petra, omdat hij nog erg moet wennen aan alle geuren en geluiden. Hij lijkt zich wel steeds beter te voelen.
Waar de kater al die tijd heeft gezet, weet Petra niet. Ze denkt wel dat hij goed is verzorgd, omdat hij er goed uitziet en niet heel bang voor mensen is.

Maanden gezocht

Toen de kat verdween, heeft Petra nog maanden naar hem gezocht. Dat deed ze met mensen uit de omgeving en stichting Dierenhulp. "Wij hebben maanden intensief gezocht, maar op een gegeven moment wordt het spoor kouder en dan weet je het eigenlijk niet meer."
Wat Petra het meest heeft gemist aan Wille? "Ja, die grote knuffelkont op mijn schoot, het is echt een erg lieve kat. Het is eigenlijk toch wel mijn favoriete kat en die heb ik nu terug."