liveblog | 4 december 2023

112-nieuws 4 december: Auto te water in Warns, bestuurder (71) overleden | Code geel om sneeuw

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Fryslân. Hier vind je een overzicht van onder andere ongelukken, branden en verkeersinformatie in onze provincie.

Laatst bijgewerkt: 4 december 2023, 21:41 uur
21:41

Autobestuurder (71) komt om bij ongeluk in Warns

Ungelok yn Warns
Ongeluk in Warns © CAMJO media
Een 71-jarige man uit de gemeente Súdwest-Fryslân is om het leven gekomen bij een ongeluk in Warns. Het slachtoffer raakte met de auto te water aan de Klipper.
De hulpdiensten konden niets meer voor de man doen, meldt de politie. De man is op de plaats van het ongeluk overleden. De politie doet onderzoek naar de toedracht.
21:18

Bungalow in de brand in Appelscha

Brân yn in bungalow yn Appelskea
Brand in een bungalow in Appelscha © BTBfotografie
Een uitslaande brand heeft grote schade aangericht aan een bungalow aan De Valouwe in Appelscha. Bij de brand kwam veel rook vrij. Hoe de brand kon ontstaan, is niet bekend.
De brandweer van Appelscha werd opgeroepen en kreeg later hulp van de brandweer van Smilde. Ze kwamen met een watertankwagen, zodat er genoeg water was om het vuur te bestrijden.
19:23

Persoon in het water in Warns

Een vervoersmiddel is in Warns te water geraakt. Hulpdiensten zijn bezig om de bestuurder eruit te halen.
Het ongeluk gebeurde rond 16.50 uur aan de Klipper, op een industrieterrein met watersportbedrijven.
16:37

Fietser gewond geraakt bij aanrijding aan Nijtap in Drachten

Er is een fietser gewond geraakt bij aanrijding aan Nijtap in Drachten. De bestuurder van een bestelbus zag de fietser waarschijnlijk over het hoofd. De jonge fietser is opgevangen door omstanders en overgedragen aan ambulancepersoneel. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
De politie heeft het ongeluk in kaart gebracht en met getuigen gesproken.
Helptsjinsten op it plak fan it ûngelok
Hulpdiensten op de plaats van het ongeluk © SRFotografie
16:16

Brand Hoornsterzwaag onder controle

Brand in Hoornsterzwaag onder controle. De schuur moet volgens de brandweer als verloren worden beschouwd. Door opschaling en optreden van de blusploegen kon worden voorkomen dat de naastgelegen schuur ook in brand vloog.
07:51

Code geel vanwege de sneeuw

Het KNMI heeft voor maandag code geel afgegeven voor Fryslân. Het weerinstituut waarschuwt voor gladheid op de weg vanwege de sneeuw. 's Avonds en 's nachts valt er in het noorden en noordoosten van het land (natte) sneeuw. De waarschuwing geldt van maandag 22.00 uur tot dinsdag 11.00 uur.