liveblog | 27 november 2023

112-nieuws 27 november: Auto te water bij De Veenhoop | Verdachte doodgeschoten Freek (18) vrijgelaten

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Fryslân. Hier vind je een overzicht van onder andere ongelukken, branden en verkeersinformatie in onze provincie.

Laatst bijgewerkt: 27 november 2023, 21:20 uur
21:20

Schade aan molen Holwert lijkt mee te vallen

De schade aan de Miedenmolen in Holwer lijkt mee te vallen. De molen vloog vrijdag in brand na een blikseminslag, maar het vuur zat alleen in de nok van het gebouw.

Oud-molenaar Gjalt de Groot zegt tegen RTV NOF dat de schade meevalt omdat er een sprinkler in de molen was aangebracht en ook het slechte weer van vrijdag heeft geholpen. "Het riet was helemaal doorweekt, dus dat moest eerst drogen voordat het vuur kans had om zich te verspreiden."

20:41

Auto te water bij De Veenhoop

De auto wordt weggehaald © SRFotografie

Een automobilist is maandag van de weg geraakt en in het water beland bij De Veenhoop. De bestuurder kon de auto zelf verlaten en zou niet gewond zijn geraakt.

Omstanders hebben met behulp van een shovel de auto uit het water gehaald.

17:25

Verdachte doodgeschoten Freek (18) vrijgelaten, nog geen nieuwe aanhoudingen

It slachtoffer is fûn yn in tún oan de Baansingel yn Alkmaar © NH, Maaike Polder

De man die in Alkmaar was opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 18-jarige Freek uit de gemeente Waadhoeke is vrijgelaten. De 58-jarige man is geen verdachte meer, bevestigt de politie aan regionale omroep NH.

Freek werd vorige week dood gevonden in een tuin in Alkmaar. Er zijn nog geen nieuwe aanhoudingen verricht. "Of het wapen is gevonden, kan ik in belang van het onderzoek niet zeggen", zegt een woordvoerder van de politie.

Er wordt nog volop onderzoek gedaan naar wat er zich precies heeft afgespeeld.

Bloemen

In de straat in Alkmaar waar Freek om het leven kwam, zijn bloemen neergelegd en berichten achtergelaten ter nagedachtenis aan hem. "Rust in vrede, we houden van je", is te lezen op een briefje.

© NH, Maaike Polder
16:25

Problemen op het spoor voorbij

Tussen Groningen en Leeuwarden zijn de problemen op het spoor alweer voorbij. Het treinverkeer komt weer op gang.

15:53

Dienstregeling tussen Groningen en Leeuwarden verstoord

Door een defecte spoorbrug is de dienstregeling tussen Groningen en Leeuwarden verstoord. Dit duurt tot ongeveer 17:15.

12:53

Ongeluk op N31 bij Drachten

© @OvD_Ron

Aan de noordoostkant van Drachten staat een eindje file doordat er een vrachtwagen en auto met elkaar in botsing zijn gekomen. Eén rijstrook is door de politie afgesloten voor het verkeer. Er is ook een ambulance ter plaatse, maar of er mensen gewond zijn geraakt, is niet bekend. De auto kwam in de berm terecht. Zowel de auto als de vrachtwagen raakte beschadigd door het ongeluk.