Veel lol om slingerweg Easterein: "Dat het niet helemaal goed is gegaan, dat is wel duidelijk"

© S. Cnossen

Het was op zijn minst een opmerkelijk gezicht: de middenstrepen op de Aenkommewei tussen Easterein en Itens. De slingerende belijning is intussen aangepast, maar op een foto werd massaal gereageerd.

Gemeente Súdwest-Fryslân heeft meerdere vragen over de weg gekregen, laat een woordvoerder weten: "Dat het niet helemaal goed is gegaan, dat is wel duidelijk."

Hoe de belijning zo slingerend op de weg terechtkwam, weet men op het gemeentehuis niet. "Het waaide wel hard, dat zou mogelijk een oorzaak kunnen zijn van een stuurfout."

Door de buitendienst van de gemeente wordt het lijntrekken uitbesteed aan een bedrijf. Er gaat wel eens vaker iets mis, voor de gemeente is het 'geen groot issue'.

Meteen rechtgetrokken

Er zijn weer nieuwe strepen op de weg aangebracht, verklaart de gemeente: "Het is meteen geconstateerd en opgelost."

Het ging sowieso om tijdelijke belijning. De weg wordt geasfalteerd: er moet nog een toplaag op, maar omdat het op dit moment te nat en te koud is, wordt dat pas in het voorjaar gedaan.

"Ach ja, waarom altijd zo recht"

Op sociale media kwamen honderden reacties op de foto van de slingerweg. Sommige mensen zagen de voordelen er wel van in. "Mooi laten zo. Het houdt je scherp", zei een van de mensen die reageerde. "Ach ja, waarom altijd zo recht", reageerde een ander. "Zonder slingers geen feest."

De vraag werd opgeworpen of de streeptrekker misschien een borreltje teveel op had, een zwaar weekend achter de rug had of kampte met de hik. Maar de meeste mensen konden er wel om lachen. "In bytsje bryk is in minske lyk." En: "Zo kom je er ook wel."