KAART: Hier kun je vandaag je stem uitbrengen

anp
anp © ANP
Friezen kunnen vandaag op 470 plekken hun stem uitbrengen. Dat betekent dat er net iets meer stembureaus zijn dan eerder dit jaar bij de Provinciale Statenverkiezingen.
Inwoners van de gemeente Leeuwarden hebben de meeste keus: daar zijn 74 stembureaus. In Súdwest-Fryslân, qua oppervlakte de grootste gemeente, kunnen mensen op 65 plekken stemmen.
Bijna alle locaties die bij de Statenverkiezingen van afgelopen maart als stembureau in gebruik waren, zijn nu weer open. Er zijn een paar wijzigingen: zo is schouwburg De Harmonie in Leeuwarden vervangen door poppodium Neushoorn. En in Suwâld kan vanwege een brand niet meer in het dorpshuis worden gestemd. Daar is nu een kerkgebouwtje open.
Kijk hieronder voor alle stembureaus in jouw buurt (doet de kaart het niet goed in de app, klik dan hier):
Bijna alle stembureaus gaan om 7.30 uur open. Er zijn een paar uitzonderingen, bijvoorbeeld een mobiel stembureau in Heerenveen en woonzorgcentrum De Spiker in Harlingen. Die gaan wat later open en zijn ook eerder dicht dan andere plekken. Voor de meeste stembureaus geldt dat er tot 21.00 gestemd kan worden.
Omrop Fryslân volgt vandaag de hele dag, tot diep in de nacht, al het nieuws over de verkiezingen. Online kun je alles lezen in onze liveblogs, op radio en tv geven we updates in onze reguliere uitzendingen. Donderdag kun je de hele dag bij de Omrop terecht voor alle reacties.
Kijk op onze verkiezingspagina voor al het nieuws.