liveblog | 21 november

112-nieuws 21 november: Auto botst tegen boom in Oldeholtpade

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Fryslân. Hier vind je een overzicht van onder andere ongelukken, branden en verkeersinformatie in onze provincie.

Laatst bijgewerkt: 21 november, 21:36 uur
21:36

Meisje aangehouden voor dreigend bericht naar school

Bij de vmbo-VAKschool in Dokkum is dinsdag een dreigend bericht binnengekomen via sociale media. Na overleg met de politie mochten de leerlingen tijdens de pauze de lokalen niet verlaten.

Al snel werd de persoon die verantwoordelijk was voor het dreigement aangehouden. Het gaat om een minderjarig meisje. Voor haar wordt passende hulp gezocht.

"Het is wel vervelend en er was ook een serieuze bedreiging, er zijn nu allemaal indianenverhalen. Maar laat ik zeggen dat de persoon nooit op of bij de school op het terrein is geweest en er was geen sprake van wapens. Ik kan geen uitspraken doen over de exacte inhoud van het bericht", zegt directeur Hilbrand Visser tegen RTV NOF.

19:38

Auto botst tegen boom in Oldeholtpade

Een personenauto is dinsdagmiddag tegen een boom gebotst op de Vinkegavaartweg tussen Oldeholtpade en De Hoeve. Meerdere ambulances kwamen ter plaatse. De traumahelikopter werd ook opgeroepen, maar bleek uiteindelijk niet nodig. Twee slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. De weg is door de gemeente voor langere tijd afgesloten. Hoe lang deze dicht blijft is nog onduidelijk.

Auto botst tegen boom Oldeholtpade © ProNews
17:46

Mannen aangehouden voor verkoop drugs en lachgas

De Criminaliteit Interventie Groep Leeuwarden heeft bij meerdere acties drie mannen aangehouden die op heterdaad zijn betrapt bij het verkopen van harddrugs en lachgas.

De acties vonden plaats na meldingen via Meld Misdaad Anoniem (MMA). Daarin werd aangegeven dat er meerdere soorten drugs werden aangeboden. Het onderzoek dat daarop volgde heeft tot deze aanhoudingen geleid.

16:59

Geen treinen tussen Meppel en Steenwijk door defecte bovenleiding

Tussen Meppel en Steenwijk rijden er vandaag geen treinen meer door een defecte bovenleiding. In plaats daarvan worden er bussen ingezet tussen beide plaatsen.

Mensen die naar Fryslân willen, moeten dus in Meppel een bus nemen naar Steenwijk. Van daaruit kunnen ze met de trein door naar Fryslân.

15:43

Stroomstoring opgelost

De stroomstoring die zo'n 2.000 huishoudens in Heerenveen trof, is voorbij, meldt energiebedrijf Liander.

12:37

Stroomstoring in Heerenveen

Zo'n 2.000 huishoudens in Heerenveen worden momenteel getroffen door een stroomstoring. Dat meldt energiebedrijf Liander.

De oorzaak van de storing is niet bekend.