Henk de Jong over punt tegen Roda JC: "Terecht, blij met dit resultaat"

© Orange Pictures

Cambuur heeft tegen Roda JC een terecht punt uit het vuur gesleept. Dat vindt trainer Henk de Jong. "Ik ben blij met dit resultaat", zo reageert De Jong op het 1-1 gelijkspel zondagmiddag in het Cambuurstadion.

De Leeuwarders kwamen al na een paar minuten op voorsprong. "In de eerste helft moeten we daarna eigenlijk op 2-0 komen", zo kijkt de trainer terug op de wedstrijd. "Die lob van Milan, dat was jammer. Maar dan hadden we het nog moeilijk gekregen."

Roda JC, de nummer twee van de eerste divisie, liet zondagmiddag op het veld zien verder te zijn dan de Leeuwarders, volgens De Jong. "Zij zijn verder, zij zijn fysiek. Wij hadden vandaag wel een heel jonge ploeg."

"Beetje een test"

Met de wissels in de rust wilde Henk de Jong proberen het punt veilig te stellen. "We moeten niet verliezen. Dat is een schande voor onze club. Dit was een beetje een test. Ik vind dat we nog wel stappen moeten maken. Als we nog verder groeien, kunnen we dit soort wedstrijden straks ook winnen."

Henk de Jong

Aanvaller Milan Smit was degene die al na vier minuten scoorde. Vlak daarna kreeg hij nog een grote kans. "Dat was een honderd procent kans", volgens Smit. "Als ik die had gemaakt, kan je al vroeg een grote stap zetten richting de overwinning."

Smit stond zondag weer in de spits bij Cambuur. Dat is de plek waar hij het liefst speelt. "Maar op linksbuiten speel ik ook prima. Ik speel waar de trainer me nodig heeft."

Bij de bovenste teams

De jonge aanvaller denkt dat zijn ploeg de kwaliteiten heeft om de komende tijd met de bovenste teams mee te doen. "We hebben van Willem II en ADO gewonnen, met goed voetbal. Dus wij kunnen erbij zitten en moeten dat laten zien in de rest van het seizoen."

Milan Smit

Ook middenvelder Daniël van kaam kan leven met het gelijkspel tegen de ploeg uit Kerkrade. "Roda is een goede ploeg. Ik denk dat niemand deze wedstrijd verdiende te winnen, dus dan kom je uit op een gelijkspel. De tweede kans van Milan Smit lijkt misschien makkelijker dan het is. Daarna werd Roda beter en kregen zij de kansen."

Niet weggespeeld

Toch denkt Van Kaam niet dat Cambuur werd weggespeeld. "Wel dat ze aandrongen en kansen creëerden." De middenvelder denkt dat Roda een van de ploegen in de competitie is die veel kwaliteit heeft. "En wij kunnen ons daarin meten met hen."

Daniel van Kaam