Cambuur houdt thuis punt over aan duel met Roda JC

© Orange Pictures

SC Cambuur heeft zondagmiddag een punt overgehouden aan het competitieduel met Roda JC. In het eigen Cambuurstadion in Leeuwarden eindigde de wedstrijd in 1-1.

Al na vier minuten kwam Cambuur op voorsprong. De bal werd door Wiebe Kooistra met het hoofd naar Milan Smit gespeeld. De spits twijfelde niet en schoot de bal via de paal netjes binnen.

De Leeuwarders drukten daarna door en werd via Remco Balk en Smit opnieuw gevaarlijk. Beide aanvallers slaagden er echter niet in een tweede goal te maken.

Opstelling SC Cambuur: Van Osch; Caschili, Bergsma, Smand, Poll; De Jong, Breij, Van Kaam; Balk, Smit, Kooistra.

Maar nog geen tien minuten later stond het alweer gelijk. Roda kreeg een penalty, die Walid Ould Chikh achter Cambuur-keeper Yanick van Osch schoot: 1-1.

Roda krijgt overwicht

Na de 1-1 was Roda de betere ploeg. Dat resulteerde in grote kansen voor Enrique Pena-Zauner (lat) en Rodney Kongolo. De gasten slaagden er voor rust echter niet in om op voorsprong te komen.

Cambuur viert de goal van Milan Smit © Orange Pictures

Henk de Jong was niet tevreden en wisselde twee keer in de rust. Wiebe Kooistra en Thomas Poll bleven achter in de kleedkamer en werden vervangen door Jeremey van Mullem en Myles Veldman. Het was de inleiding van een matige tweede helft waarin niet veel gebeurde.

Niet veel kansen

Waar de kansen elkaar in de eerste helft in snel tempo opzochten, waren het er in de tweede helft niet veel. Een kwartier voor het einde was er pas de eerste kans van de tweede helft. Michael Breij gaf een voorzet op Balk, maar die kopte de bal naast het doel van Roda-keeper Koen Bucker.

Roda JC kreeg aan het einde van de wedstrijd nog twee kansen. Invaller Fabio Sposito schoot over de goal van Van Osch, terwijl Sami Ouaissa de bal in de handen van de keeper schoot.

Het gelijkspel maakt een einde aan vier overwinningen op rij voor Cambuur. Komende vrijdag nemen de Leeuwarders het in Venlo op tegen VVV.