liveblog | 19 november

112-nieuws 19 november: Man uit IJlst gewond bij auto-ongeluk | Fietsster geschept door auto bij Ryptsjerk

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Fryslân. Hier vind je een overzicht van onder andere ongelukken, branden en verkeersinformatie in onze provincie.

Laatst bijgewerkt: 19 november, 14:13 uur
14:13

Man uit IJlst gewond bij auto-ongeluk

Beide auto's bedarren yn it wetter © Persbureau Meter

Een 67-jarige man uit IJlst is zaterdagnacht gewond geraakt bij een ongeluk op de A7 bij Marum. De IJlster reed in de richting van Drachten toen een andere auto achterop hem botste. Beide auto's belandden in de sloot.

Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere auto, een 43-jarige man uit Blaricum, was onder invloed van alcohol en drugs. Ook hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Een rijbaan was tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Een berger heeft de auto's weggehaald.

10:33

Woninginbraak in Ureterp, getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een woninginbraak in Ureterp. De inbraak was zaterdagmiddag tussen 12.30 en 18.45 uur in een huis aan de Klysterklank, een straat aan de rand van het dorp.

Volgens de politie hebben de daders geld meegenomen en zijn ze weggelopen in de richting van de Skoalleane. Mensen die iets hebben gezien of camerabeelden hebben, kunnen contact opnemen met de politie.

08:51

Fietsster geschept door auto bij Ryptsjerk

De fiets van het slachtoffer liep flinke schade op © SRFotografie

Een fietsster is zaterdagavond ernstig gewond geraakt bij een ongeluk op de Breedijk bij Ryptsjerk. Bij het oversteken van de weg werd de fietsster geschept door een auto. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie doet onderzoek naar hoe het ongeluk kon gebeuren. Mogelijk heeft de fietsster de aankomende auto over het hoofd gezien. De fiets en de auto liepen flinke schade op. De auto is later weggehaald door een bergingsbedrijf.