liveblog | 18 november

112-nieuws 18 november: Ongeluk op de A7 bij Kortehemmen | Afvaarten Ameland - Holwerd vervallen

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Fryslân. Hier vind je een overzicht van onder andere ongelukken, branden en verkeersinformatie in onze provincie.

Laatst bijgewerkt: 18 november, 19:09 uur
19:09

Ongeluk op de A7 bij Kortehemmen

© SRFotografie

Op de A7 bij Kortehemmen zijn zaterdag in de namiddag een auto met aanhanger en een andere auto met elkaar in botsing gekomen. Het is onbekend hoe het ongeluk kon gebeuren.

Door het ongeluk ontstonden flinke files in de richting van Heerenveen. Geen van de inzittenden raakte gewond.

15:32

Dronken man aangehouden in Buitenpost

De politie heeft vrijdagavond in Buitenpost een man aangehouden die teveel had gedronken. De man lag op straat onder zijn fiets en kon zich niet identificeren. Volgens de politie had de man eerder op de avond al "jullie moeten oprotten" naar de agenten geroepen.

Op het politiebureau werd de identiteit van de man vastgesteld en daarna mocht hij weer naar huis. Er is proces-verbaal opgemaakt voor het fietsen zonder verlichting, de identificatieplicht en openbaar dronkenschap.

11:06

Afvaarten tussen Ameland en Holwerd vervallen

Vanwege de verwachte laagwaterstand vervallen vanavond vier afvaarten tussen Ameland en Holwerd. De laatste veerdienst van het eiland die nog naar de vaste wal gaat, is die van 16.00 uur. De laatste boot die van Holwerd naar Ameland vaart, gaat om 17.15 uur.

Voor de sneldiensten geldt dat de laatste van Ameland om 16.45 uur vertrekt. De laatste vanuit Holwerd naar het eiland gaat om 17.45 uur. Daarna zullen er vandaag geen afvaarten meer zijn.

Rederij Wagenborg neemt rechtstreeks contact op met passagiers die gereserveerd hebben voor de uitgevallen afvaarten.

08:05

Woonboerderij Akkrum in de as gelegd

Een woonboerderij aan de Galamaleane in Akkrum is vannacht verloren gegaan door brand. Rond half drie kreeg de brandweer de eerste melding over de brand. Toen de brandweer met meerdere korpsen onderweg was, waren alle bewoners al uit de boerderij.

De brand zat in het achterste deel van het dak van de boerderij. Al snel werd opgeschaald naar zeer grote brand. Er kon worden voorkomen dat de vlammen oversloegen naar een naastliggend pand.

De boerderij zelf kon niet meer worden gered. Het achterste gedeelte van de boerderij is volledig afgebrand en het vuur bereikte ook het voorhuis.