liveblog | 19 november

Sport: Volleybalsters Sneek in vijfde set naar winst | Rijpma-de Jong pakt goud op teamsprint

In dit blog houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de sport in Fryslân.

Laatst bijgewerkt: 19 november, 18:58 uur
zondag 19 november
18:58

LDODK begint nieuwe korfbalseizoen met overwinning

De korfballers van LDODK zijn het nieuwe seizoen van de korfbal league met een overwinning begonnen. In Amsterdam was de ploeg van De Gordyk te sterk voor Blauw Wit: het werd 20-27.

afgelopen jaar haalde LDODK nog de play-offs van de korfbal league in Rotterdam

18:01

Volleybalsters Sneek in vijfde set naar de winst

De volleybalsters van Friso Sneek hebben op het nippertje de overwinning gepakt tegen Peelpush uit Meijel. In de eredivisiewedstrijd in Limburg waren de Snekers in een beslissende vijfde set te sterk: 2-3.

De setstanden waren 25-21, 18-25, 25-15, 27-29 en 7-15.

16:32

Gelijkspel voor Cambuur tegen Roda JC

© Orange Pictures

SC Cambuur heeft zondagmiddag een punt overgehouden aan het competitieduel met Roda JC. In het eigen Cambuurstadion in Leeuwarden eindigde de wedstrijd in 1-1.

15:46

Tiende plaats voor veldrijdster Leonie Bentveld in Frankrijk

Veldrijdster Leonie Bentveld uit Burgum is zondagmiddag op de tiende plaats geëindigd bij de wereldbekercross in Frankrijk. In Troyes ging de winst bij de vrouwen voor de tweede keer op rij naar Ceylin del Carmen Alvarado. Puck Pieterse werd tweede en de derde plaats ging naar Lucinda Brand.

14:47

Roda komt op gelijke hoogte via strafschop

Al snel moet Cambuur de voorsprong weer uit handen geven. Roda JC kreeg in de twaalfde minuut een strafschop, die Walid Ould-Chikh verzilverde. Keeper Van Osch zat nog aan de bal, maar kon uiteindelijk geen redding brengen.

14:40

Cambuur al snel op voorsprong tegen Roda JC

Al in de vierde minuut van de wedstrijd komt Cambuur op voorsprong. De bal werd door Wiebe Kooistra met het hoofd naar Milan Smit gespeeld. De spits dacht niet na en schoot de bal via de paal knap binnen: 1-0.