Vermiste kotter gelokaliseerd bij Nigeria, nog geen contact met bemanningsleden

De desbetreffende kotter © Omroep Flevoland

De viskotter waar al een tijd niets van werd vernomen voor de kust van Afrika is getraceerd. Het schip ligt 45 mijl voor de kust van Nigeria, bevestigt Bennie Zeilmaker, de broer van Corrie Zeilmaker, een van de bemanningsleden. Contact is er echter nog niet gelegd.

Het schip voer voor de westkust van Afrika toen het van de radar verdween. Het was vanuit Nederland onderweg naar Congo.

Er waren drie bemanningsleden aan boord. Twee mannen uit Harlingen, onder wie de schipper, en een man uit Zoutkamp. De schipper, Henk Visser (68), is in Gambia van boord gegaan, omdat hij ziek werd.

De andere mannen, Corrie Zeilmaker uit Harlingen en Peter van der Molen uit Zoutkamp, zijn samen verdergegaan. Sinds 24 oktober is er niets meer van ze vernomen.

Hoe komt het met de vermiste kotter?

De broer van Corrie Zeilmaker, Bennie, is donderdag door de maritieme politie gebeld over het nieuws. Het schip is op de radar te zien, dus er is stroom aan boord. Het is tot nu toe echter nog niet gelukt om contact te krijgen met de bemanning, dus het is onzeker wie er aan boord is.

Er gaan geruchten dat het schip wordt weggesleept door de Nigeriaanse marine, maar dat is op dit moment absoluut niet waar, stelt Zeilmaker.

Er wordt geprobeerd om dichter bij het schip te komen. Via oliemaatschappij Shell, dat zelf veel in Nigeria werkt, wordt geprobeerd om een helikopter of vliegtuig te regelen om zo in de buurt van het schip te komen. Shell wilde in eerste instantie niet meewerken, maar nu er een locatie bekend is, denkt Shell er misschien anders over, hoopt Zeilmaker.