Blijdschap en opluchting bij sc Heerenveen: "Dit zijn echt belangrijke punten"

Ion Nicolaescu viert zijn doelpunt voor sc Heerenveen © Orange Pictures

Blijdschap en opluchting overheersen bij Heerenveen na de 3-1 overwinning op Vitesse zaterdag. De Friezen hebben door de overwinning wat meer lucht op de ranglijst.

Heerenveen is naar de tiende plaats geklommen in de eredivisie en dus nemen de Friezen wat afstand van de laatste plaatsen. De spelers hebben de overwinning dan ook goed gevierd. "Ze waren uitbundig en dat is terecht. Dit was een belangrijke wedstrijd", zegt trainer Kees van Wonderen.

Heerenveen kwam nog wel op achterstand. Vitesse speelde iets anders dan verwacht en het eerste schot van hen was meteen raak. "Daarom een compliment aan de jongens.
Ze bleven rustig. Je ziet dat er steeds meer vertrouwen, vastigheid is. Dan is het leuk om naar te kijken. We hadden ons alleen moeten belonen door eerder goals te maken."

Kees van Wonderen over de wedstrijd tegen Vitesse

Bij Heerenveen lieten spelers zich zien die normaal niet altijd spelen. "Je weet dat je nooit een heel seizoen met dezelfde elf kunt spelen. Dan wordt er van de jongens die dan hun kans krijgen verwacht dat ze het laten zien. Ik denk dat we blij kunnen zijn met de ontwikkeling die we de laatste tijd zien."

Nicolaescu scoort

Het derde doelpunt kwam van Ion Nicolaescu, die voor het eerst weer meespeelde na een blessure aan een buikspier. Hij is blij dat hij na een maand terug is en dat hij heeft gescoord, vindt hij nog mooier. Nicolaescu hoopt dat hij zo door kan gaan.

Ion Nicolaescu

De afgelopen tijd was frustrerend en zwaar voor hem, vertelt hij. Nu heeft hij eindelijk zijn belofte kunnen nakomen dat hij zou scoren voor Heerenveen.

Nicolaescu ziet net als Van Wonderen een stijgende lijn in het spel van zijn team. "Er was een goede 'team spirit'. We moeten het zo houden, om hard te werken, te vechten en wedstrijden te winnen."

Tahiri is geen bankzitter

Anas Tahiri scoorde de 2-1 uit een penalty. De Friezen kregen de strafschop na een overtreding van Melle Meulensteen op Luuk Brouwers. "Dat was echt een goed gevoel", zegt Tahiri over zijn goal.

Anas Tahiri

"Ik heb een moeilijke drie weken achter de rug. Ik mocht niet spelen en moest per 1 januari een andere oplossing vinden, als ik het niet kon accepteren. Dat was lastig om te horen, want ik had bijna alles gespeeld en vorig seizoen had ik de meeste assists van de ploeg. Maar het kan heel snel gaan in de voetbalwereld."

Tahiri was flink teleurgesteld dat hij de afgelopen tijd op de bank moest zitten en liet dat ook blijken. Maar hij probeert zich nu positiever op te stellen in het belang van het team. "Ik ben nu blij dat ik de ploeg heb kunnen helpen met de drie punten. Dat zijn echt belangrijke punten."

Door de overwinning heeft Heerenveen nu 13 punten en is de club terug te vinden in de middenmoot, voorlopig op de 10e plek.