liveblog | 12 november 2023

Sport: Sanne Vermeer Nederlands kampioen judo | Wereldtitel beachvolleybal voor Poiesz en Piersma

In dit blog houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de sport in Fryslân.

Laatst bijgewerkt: 12 november 2023, 21:01 uur
zondag 12 november 2023
21:01

Sanne Vermeer Nederlands kampioen judo

Judoka Sanne Vermeer uit Stiens is Nederlands kampioen geworden in de klasse onder 70 kilo. In het topsportcentrum in Almere rekende ze in de finale af met Margit de Voogd.

Voor Vermeer was het een mooi resultaat: ze was in het verleden een wereldtopper, maar heeft veel blessures gehad.

Sanne Vermeer © Orange Pictures
18:19

Wereldtitel beachvolleybal voor Poeisz en Piersma

Friezen Desy Poiesz en Brecht Piersma hebben zich gekroond tot wereldkampioen beachvolleybal onder 21.

In de finale won het duo in twee sets van een Zwitsers duo: 14-21 en 16-21. In de poulefase hadden Poiesz en Piersma nog van hen verloren.

De eindstrijd ging een stuk beter. In de eerste set stond het duo steeds op voorsprong. In de tweede set hadden Poiesz en Piersma het wat lastiger, maar de Zwitsers waren niet in staat om de set te winnen. Bij het tweede matchpoint was het raak en zo waren de Friezen wereldkampioen.

16:51

Cambuur klopt ADO Den Haag

SC Cambuur heeft ook de op papier lastige uitwedstrijd tegen ADO Den Haag gewonnen (1-2). De Leeuwarders winnen zo voor de vierde keer op rij in de Keuken Kampioen Divisie.

16:05

Noppert ook te sterk voor Gilding

Op de Grand Slam of Darts in het Engelse Wolverhampton heeft Danny Noppert ook de tweede groepswedstrijd gewonnen. De Jouster was met 5-3 te sterk voor de Engelse Andrew Gilding.

Zaterdag had Noppert ook al gewonnen van de Japanner Haruki Muramatsu.

15:38

Bentveld elfde bij veldrijden in Dendermonde

Leonie Bentveld uit Burgum is elfde geworden bij het veldrijden in Dendermonde. De renster van Pauwels Sauzen-Bingoal kwam 3 minuten en 33 seconden na winnaar Ceylin del Carmen Alvarado over de eindstreep.

10:10

Femke Kok pakt winst en werldrecord met gemengde aflossing

Femke Kok © ANP

Femke Kok en Wesley Dijs hebben uit naam van Nederland de eerste gemengde aflossing ooit gewonnen bij de wereldbekerwedstrijden in het Japanse Obihiro. Bij deze mixed relay wisselen bij elk deelnemend land een man en vrouw elkaar af, op een wat vergelijkbare manier met shorttrack. De vrouw start en moet een rondje schaatsen, gevolgd door twee rondjes van de man, twee rondjes van de vrouw en dan nog een ronde van de man.

Het nieuwe onderdeel zorgde voor de nodige chaos. In de eerste rit pakte Zuid-Korea de kop, maar toen de eerste wissel volledig verkeerd werd getimed, volgde ook direct de eerste diskwalificatie.

Valpartij

In de rit met Nederland in de baan kwam Dijs meerdere keren in aanraking met de Canadezen. De Nederlander eindigde de rit in een valpartij na contact met Antoine Gélinas-Beaulieu en kwam al glijdend op zijn buik over de eindstreep.

Liggend op het ijs gaf Dijs al aan gehinderd te zijn door de Canadees en daar was de jury het mee eens. De diskwalificatie van de Canadezen, betekende voor Nederland dus de zege én een wereldrecord, al was dat in de eerste editie ooit natuurlijk een zekerheidje voor de winnaar.