DJ Punish uit Sneek scoort met muziek in nieuwste Marvelfilm: "Dit is de grootste"

DJ Punish is de artiestennaam van Richard Westra uit Sneek © Omrop Fryslân

Een bijzondere mijlpaal voor DJ Punish uit Sneek: zijn muziek is sinds woensdag te horen in de nieuwe Amerikaanse film 'The Marvels'. De superheldenfilm is het vervolg op de kaskraker 'Captain Marvel' uit 2019.

Onder de naam Marvel zijn de afgelopen jaren vele films gemaakt, zoals 'Spiderman', 'The Avengers' en 'Iron Man'. Aan de nieuwste film zit dus een Fries tintje, want een nummer van Richard Westra uit Sneek wordt gebruikt in de film. Westra maakt muziek onder zijn artiestennaam DJ Punish.

Samen met Jerry Leembruggen van The Partysquad schreef hij de muziek al in 2013. Nu is het te horen in de bioscoop. 'Double Bubble Trouble' heet het nummer en het komt meteen aan het begin van de film voorbij.

Friese DJ Punish is trots dat zijn muziek is gebruikt in 'The Marvels'

Westra was blij verrast toen Disney hem vertelde dat zijn nummer in de nieuwe film zit. "Heel blij, heel trots. Ik vind het super dat het in de film zit, en gelijk bij het begin van de film. Dat had ik niet verwacht."

Afgelopen donderdag kreeg hij te horen dat zijn muziek in de film was gebruikt. "Het was echt afwachten, want het was niet zeker allemaal. Dat was wel een dingetje," zegt Westra.

Nuchtere Fries

De DJ blijft kalm onder het succes. "Ik ben een heel nuchtere Fries. Ik ben meer een persoon van de achtergrond, maar het is wel leuk om dit mee te pakken."

Leembruggen van The Partysquad is trots op Westra. "Richard is een beetje undercover, maar eigenlijk wel de trots van Friesland. Hij is een van de betere producers en heeft veel voor ons betekend."

De grootste

Westra's muziek wordt vaker gebruikt in internationale films, zoals in 'Sing' uit 2016 en 'Girls' Night Out' uit 2017. "Maar voor nu is dit wel de grootste die we hebben gedaan."