Suzanne Schulting wil snel het ijs weer op, "maar ik denk niet dat dat mag"

© KNSB

Suzanne Schulting wil zo snel mogelijk het ijs weer op. Volgende week al, als dat kan. Eerder deze week raakte ze gewond bij een training in Thialf.

Schulting (26) werd na een val geraakt door een schaats van Xandra Velzeboer, die haar niet meer kon ontwijken. Schulting liep daarbij een snijwond op in de rug.

Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar mocht al snel weer naar huis.

Intussen gaat het goed met haar, zegt ze. "Ik voelde me vrij gaar, en ik was supermoe, maar ik heb gelukkig pijnstillers, en dat doet een hoop goed."

"Ik heb vannacht goed en lang geslapen, dus dat is fijn. Tot dusver gaat het goed, al weet ik nog niet wat de middag gaat brengen."

Ze heeft vee reacties gekregen na haar val, zegt ze. Dat noemt ze 'overweldigend'.

Hoewel Schulting haar rentree in de competitie pas volgend jaar maakt, heeft ze al wel een prijs te pakken. Ze is voor de zevende keer op rij uitgeroepen tot beste shorttrackster van Nederland.

Zitten doet nog wel pijn, zegt Schulting. "Staan is het lekkerste, want zittend moet je je rug rondmaken."

Ze heeft een snijwond van 15 tot 20 centimeter in haar rug. "Het is een behoorlijke joekel, er zitten acht hechtingen in."

Op instagram plaatste Schulting een foto van haar rug waar een grote pleister op te zien is:

© Suzanne Schulting (op instagram)

Het belangrijkste is nu dat er geen infectie ontstaat in de wond op haar rug, zegt Schulting.

Ze doet nu rustig aan, zegt ze, al wil ze snel het ijs weer op. "Stiekem hoop ik dat dat volgende week al kan, maar ik denk niet dat dat mag."