Henk de Jong kijkt al uit naar komende bekerstrijd: "Hopelijk tegen Heerenveen"

© Dijks Media

Trainer Henk de Jong van SC Cambuur wordt steeds enthousiaster van het spel van zijn ploeg. Na de bekeroverwinning op MVV (4-1) kijkt De Jong stiekem al uit naar de volgende bekerstrijd. "Ik hoop op een mooie thuiswedstrijd tegen Heerenveen."

In de competitie staat de Friese derby dit jaar niet op het programma. Cambuur degradeerde afgelopen jaar namelijk uit de Eredivisie. Dan maar in de beker, vindt De Jong. "Dat vinden de Heerenveeners ook mooi."

Tegen de storm op

De trainer heetf genoten van de eerste helft van zijn ploeg tegen MVV. "We speelden tegen de storm op en we voetbalden zo goed. De middenvelders kwamen vrij. Daar zijn we gisteren op de training al goed mee aan de slag geweest."

Door storm Ciarán was het niet heel makkelijk om te voetballen. Onder zulke omstandigheden kiezen ploegen er vaak voor om in de eerste helft met de wind in de rug te voetballen, om dan een zo groot mogelijke marge neer te zetten. Cambuur deed dat niet.

"Ze zeiden: we spelen de tweede helft naar het noorden. Dat houden we erin. Al is het windkracht 12, dan doen we het nog", vertelt De Jong.

Trainer Henk de Jong heeft genoten van zijn ploeg

"We schrokken wel even toen we 1-0 achter kwamen, maar daarna hebben we het echt heel goed gedaan. In de tweede helft was het niet een beetje minder, maar dat is heel normaal", vindt De Jong.

De trainer hoopt dat Cambuur de goede lijn door kan zetten. "We moeten het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. De laatste drie hebben we niet verloren. Maandag kijken we verder in Oss."

Het ging snel met Iwan Henstra

Het was een mooie week voor Iwan Henstra. Zondag debuteerde hij tegen FC Groningen en nu mocht hij weer invallen. "Het gaat heel snel. Vorig seizoen speelde ik nog bij een amateurclub en nu sta ik hier al."

Henstra begon bij 't Fean '58 in zijn woonplaats Surhuisterveen. "Daarna heb ik een aantal jaar bij Groningen gevoetbald. Toch ben ik weer naar It Fean gegaan en twee jaar later naar Cambuur."

Bij Groningen moest Henstra weg. Maar bij It Fean speelde hij als 15-jarige al in het eerste elftal. "Het is natuurlijk een ander niveau en ook wel even wennen met de grote jongens. Maar dat is ook wel mooi, daar leer je weer van."

Iwan Henstra is trots dat hij in het eerste van Cambuur mee mag spelen

Nadat hij van 't zomer een paar keer meegetraind had bij Cambuur, mocht hij bij de Leeuwarder club blijven. Een paar maanden later speelt hij al mee in het eerste elftal. "Ik had nooit gedacht dat het zo snel zou gaan, maar ik droomde er natuurlijk wel van om hier in het stadion te voetballen. Gelukkig is die droom uitgekomen."

Het maakt Henstra niet uit welk team er uit de koker komt bij de loting voor de tweede bekerronde komende zaterdag. "We zullen zien welk team het wordt en dan strijden we er weer voor om een ronde verder te gaan. De derby tegen Heerenveen zou natuurlijk heel mooi zijn, maar ik zie het wel."