"Henk de Jong en Cambuur spelen een spelletje rondom Silvester van der Water"

© Omrop Fryslân

SC Cambuur doet de waarheid over het conflict tussen trainer Henk de Jong en Silvester van der Water met opzet in de doofpot. Dat zeggen beide Cambuurverslaggevers van Omrop Fryslân in de Sportcast.

Donderdag bracht Omrop Fryslân naar buiten dat Van der Water de komende tijd uit de selectie is gezet. Vrijdag gaf De Jong daar een toelichting op, nadat de club daarvoor ook al een verklaring naar buiten had gebracht.

"Dat leverde honderd vragen meer op dan daarvoor", vindt sportverslaggever Geert van Tuinen. "De Jong en Cambuur hebben het over een 'verschil van inzicht', Henk zegt dat er niets aan de hand is. Hier wordt een spelletje gespeeld. Cambuur doet hier aan 'damage control'."

Henk de Jong is een koopman

Volgens sportverslaggever Andor Faber is de situatie geëscaleerd na de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht. "Maar dat houden ze stil, alleen om nog wat geld voor Van der Water te krijgen."

Van Tuinen vult aan: "Henk is een koopman, dus die wil het klein houden en hopen dat ze hem nog voor een paar centen kunnen verkopen. Henk zegt ook dat Van der Water op eredivisieniveau bij een andere club kan spelen. Dus hij is hem al aan het verkopen."

Bij sc Heerenveen was de opluchting groot na de 3-0 overwinning op Heracles Almelo. Sportverslaggever Roelof de Vries was onder de indruk van de Feansters, met name in het eerste halfuur.

Luuk Brouwers was met zijn twee doelpunten de man van de wedstrijd, maar volgens De Vries had een andere middenvelder die titel verdiend: "Simon Olsson. Hij was echt heel goed."

"Olsson wordt misbruikt"

Na de blessure van Osame Sahraoui moest Olsson echter naar de linksbuitenpositie, omdat de club daar geen alternatief heeft. "Olsson wordt daar misbruikt, want hij staat prima op het middenveld", vindt sportverslaggever Arjen de Boer.

"Olsson is geen linksbuiten. Ze zetten dan ook niet een talent als Melle Joop Witteveen op de buiten, maar eerder een middenvelder. En dat blijft wel jammer", vindt De Vries.

Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de Sportcast afwisselend elke maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.

De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.