liveblog | 22 oktober 2023

Eerste wereldbekergoud voor Steenbergen | Hoofd akademy per direct weg bij Heerenveen

  • Zwemster Marrit Steenbergen wint op de World Cup in Hongarije;
  • Het hoofd van de Akademy van sc Heerenveen stapt per direct op;
  • De ijshockeyers van de UNIS Flyers winnen met overmacht van de Bulldogs uit Luik.
Laatst bijgewerkt: 22 oktober 2023, 22:05 uur
zondag 22 oktober 2023
22:05

UNIS Flyers winnen met overmacht in Luik

De ijshockeyers van de UNIS Flyers hebben met overmacht de BeNe-League-wedstrijd gewonnen van de Bulldogs uit Luik. Het werd 5-1 in het voordeel van de Friezen.

20:27

Eerste wereldbekergoud voor Steenbergen op 200 meter wisselslag

© ANP

Zwemster Marrit Steenbergen heeft een gouden medaille gehaald bij de wereldbekerwedstrijden in Hongarije. Op de 200 meter wisselslag was ze met een tijd van 2:11 .33 ruim twee seconden sneller dan de nummer twee, Beata Nelson.

Het was lang spannend. Steenbergen pakte de winst pas in de laatste 50 meter.

"Het is mijn eerste overwinning in de wereldbeker", zegt Steenbergen. "Ik moest lang wachten om er te komen. Ik zag dat ze dichtbij kwamen met de borstslag, en zei tegen mezelf dat ik alles moest geven om te winnen."

Steenbergen had kort ervoor ook al het brons veroverd op de 100 meter vrije slag in 53,39.

17:22

Hoofd akademy per direct weg bij Heerenveen

© sc Heerenveen

Hoofd akademy Marcel van Buuren vertrekt per direct bij sc Heerenveen. Dat meldt de club. Van Buuren heeft de club zelf te kennen gegeven zijn opdracht terug te geven. Van Buuren was sinds de zomer van 2021 werkzaam bij sc Heerenveen.

"Deze beslissing van Marcel komt voort uit de gesprekken die gevoerd zijn", zegt algemeen directeur Ferry de Haan. "Hieruit bleek dat er te weinig draagvlak was over de te varen koers met de akademy. Uiteraard vinden we het jammer dat het zo gelopen is. We zijn Marcel dankbaar voor zijn inzet in de afgelopen twee jaar en wensen hem veel succes bij het verdere vervolg van zijn carrière."

14:01

Hoekstra scoort twee keer voor Ajax

Tiny Hoekstra (argyf) © Orange Pictures

Voetbalster Tiny Hoekstra uit Rinsumageast heeft vanmiddag twee keer het net weten te vinden tegen Fortuna Sittard. De Friezin won met Ajax in Limburg met 4-0.

Met haar twee doelpunten brengt Hoekstra haar competitietotaal dit seizoen op drie goals in vier wedstrijden.

09:37

Nederlandse korfballers winnen weer eenvoudig

Het Nederlandse korfbalteam met Ran en Femke Faber heeft ook de tweede wedstrijd op het WK korfbal eenvoudig gewonnen. In Taiwan werd het 39-9 tegen Slowakije. Femke Faber werd met zeven doelpunten topscorer bij Oranje.

Nederland was al geplaatste voor de tweede groepsfase. Daarin nemen ze het op tegen Tsjechië, Catalonië en opnieuw Slowakije.

zaterdag 21 oktober 2023
22:54

Heerenveen zakt verder weg op de ranglijst

De malaise bij sc Heerenveen houdt aan. Zaterdag verloor de ploeg van Kees van Wonderen met 3-0 van AZ. De Griekse spits Vangelis Pavlidis maakte alle doelpunten.

Heerenveen staat nu vijftiende in de eredivisie en zit serieus in de problemen.