Lelylijn nog niet definitief opgenomen in TEN-T, Duitsland nog niet akkoord

Lelylijn © Omrop Fryslân
De Lelylijn maakt nog steeds niet definitief deel uit van het Trans-Europese Netwerk (TEN-T). Duitsland is nog niet akkoord, meldt RTV Noord.
Eerder dit jaar stemde een meerderheid van het Europees Parlement in met het plan om de Lelylijn op te nemen in het Europese spoornetwerk, Directeur Stijn Lechner van de Lelylijn laat nu echter weten dat Duitsland er tot nu toe nog niet mee akkoord is gegaan, en dat is wel noodzakelijk.
Wat precies de bezwaren zijn, is niet duidelijk. "De staatssecretaris is al een aantal keren naar Duitsland gegaan om het voor elkaar te krijgen. Ze is zowel naar Berlijn als naar de regio gegaan", zei Lechner bij een bijeenkomst in het Groninger provinciehuis.
Als de Lelylijn wel opgenomen wordt in TEN-T zal dat Europese subsidies opleveren. "U moet zich niet rijk rekenen. Als de lijn binnen de EU naar een hoger niveau wordt gebracht, dan kan het er wel voor zorgen dat er geld komt, maar op de totale begroting van het project is dat klein bier", relativeert Lechner.