liveblog | 8 oktober 2023

Verlies Flyers en Heerenveenvrouwen | Steenbergen net buiten de medailles

In dit liveblog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de sport in Fryslân.

Laatst bijgewerkt: 8 oktober 2023, 21:31 uur
zondag 8 oktober 2023
21:31

Flyers verliezen weer

De UNIS Flyers hebben vandaag voor de tweede keer dit weekend verloren. In Geleen waren de Eaters Limburg met 7-1 te sterk.
In de eerste periode konden de Flyers de schade nog beperkt houden tot één tegentreffer, maar daarna ging het snel. De thuisploeg liep uit naar 5-0. Een kwartier voor tijd deed Lowie Vreys nog iets terug, maar daarna scoorde Geleen ook nog twee keer.
Het is het tweede verlies op rij voor de Flyers. Gisteren was het Duitse EG Diez-Limburg in Heerenveen met 8-4 te sterk. Vorige week wonnen de Flyers nog hun eerste twee competitiewedstrijden van het nieuwe seizoen.
19:33

Steenbergen net buiten de medailles

Marrit Steenbergen is bij de wereldbekerwedstrijd in Berlijn vierde geworden op de 100 meter vrije slag. De zwemster uit Oosterwolde finishte in 53,86. De winst ging naar Siobhán Haughey uit Hong Kong. Zij deed er 52,02 over, een tijd die eerder dit jaar goed was geweest voor goud op het WK. Toen werd Haughey echter tweede. Steenbergen pakte daar het brons op deze afstand.
Al snel na de 100 meter vrij kwam Steenbergen opnieuw in actie. Op het slotnummer, de 200 meter wisselslag, werd ze zevende in een tijd van 2.17,44. Op het WK, afgelopen juli, eindigde ze ook al op plek zeven. De winst ging vandaag naar de Australische Kaylee McKeown, in 2.10,76.
15:23

Opnieuw verlies vrouwen sc Heerenveen

Hester Algra zet een tackle in op Nikki IJzerman © Orange Pictures
Het vrouwenteam van sc Heerenveen heeft vandaag ook zijn derde wedstrijd van het seizoen verloren. ADO Den Haag won met 2-0 en nam de punten mee naar huis.
De eindstand stond al bij rust op het scorebord. Manon van Raay opende na twee minuten de score, een halfuur later verdubbelde Lobke Loonen de voorsprong voor de bezoekers.
Na drie wedstrijden is Heerenveen dus nog puntloos. Volgende week gaan de Friezinnen op bezoek bij Ajax, dat zeven punten heeft.
09:30

Nederlandse volleybalteam verliest van Argentinië

Het Nederlandse volleybalteam met Bennie Tuinstra uit Sneek heeft de laatste wedstrijd bij het olympisch kwalificatietoernooi in China met 3-0 verloren van Argentinië. De setstanden waren 25-17, 27-25 en 25-22.
Nederland was al uitgeschakeld als het gaat om plaatsing voor de Olympische Spelen volgend jaar in Parijs. De kansen voor Nederland zijn nog niet helemaal verkeken, want er zijn nog vijf olympische tickets te verdelen. Dat gebeurt in juni volgend jaar op grond van de wereldranglijst.
zaterdag 7 oktober 2023
22:31

LWD Basket sluit slechte Friese sportdag in stijl af

© Dijks Media
Het was vandaag zo'n beetje de slecht-nieuwsshow wat betreft de Friese sport. Geen medailles voor Marrit Steenbergen (zwemmen) en Berber Ludema (judo), een gelijkspel voor Harkemase Boys en sc Heerenveen en nederlagen voor Buitenpost, Friso Sneek en de UNIS Flyers. En nu komt daar ook LWD Basket bij.
De Leeuwarder basketballers sleepten een verlenging uit het vuur tegen Feyenoord (76-76), maar daarin waren e bezoekers de sterkste: 85-94. Topscorers aan de zijde van LWD Basket waren Kaleb Warner met 19 punten en R. J. Gunn met 16 punten.
22:30

Friso Sneek onderuit

We meldden al eerder dat het een vijfsetter werd bij Sliedrecht Sport tegen Friso Sneek. Een spannende wedstrijd dus, maar voor de Snekers helaas niet met een goede afloop. Sliedrecht Sport wint de vijfde set met 15-13 en pakt dus de overwinning: 3-2.