liveblog | 3 oktober

112-nieuws: Aanrijding in Leeuwarden | Tankhouder Aldwâld voor duizenden euro's bestolen

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Fryslân. Hier vind je een overzicht van onder andere ongelukken, branden en verkeersinformatie in onze provincie.

Laatst bijgewerkt: 3 oktober, 22:10 uur
22:10

Tankhouder Aldwâld voor duizenden euro's bestolen

Een pomphouder aan de Foarwei in Oudwoude is in anderhalve maand twee keer bestolen. Dinsdag is op de vroege ochtend weer sigaretten en vapes meegenomen.
De eigenaren zijn nog maar net bezig en zeggen dat er voor duizenden euro aan spullen zijn gestolen. "We zijn nog niet eens een maand los en dan overkomt je dit, dat is echt zuur." In een paar minuten tijd is de hele kast leeggehaald.
De verdachten vluchtten in een witte Peugeot Partner, in de richting van Kollum. Waarschijnlijk waren het dezelfde inbrekers die in augustus toesloegen.
De politie doet onderzoek en kijkt ook naar camerabeelden uit het gebouw. Wie meer weet, wordt gevraagd contact op te nemen.
17:59

Meerdere gewonden bij aanrijding in Leeuwarden

© AS Media
Door nog niet bekende redenen botsten een fiets en een scooterrijder dinsdagmiddag tegen elkaar aan. Dat gebeurde op De Schrans in Leeuwarden.
Beide bestuurders vielen en raakten gewond. De slachtoffers zijn behandeld in ambulances.
Twee personen zijn naar het ziekenhuis gebracht.
16:44

Celstraffen geëist voor aanslagen met vuurwerkbommen

Een voormalig echtpaar uit Drachten wordt door het Openbaar Ministerie verantwoordelijk gehouden voor meerdere aanslagen met vuurwerkbommen in Vrouwenparochie en Stiens, waar ze destijds woonden. Tegen de man is een celstraf van achttien maanden geëist, tegen de vrouw een jaar.
De twee zouden betrokken zijn geweest bij vier aanslagen. De eerste vond plaats op 20 mei 2019 in Stiens. De impact op de slachtoffers is volgens het OM groot. De rechtbank doet 17 oktober uitspraak.
15:35

Handhavers Smallingerland krijgen handboeien

Handhavers in de gemeente Smallingerland hebben vanaf morgen handboeien op zak. Er wordt steeds vaker een beroep gedaan op handhavers en ze krijgen ook steeds vaker te maken met geweld. Handhavers die ook worden ingezet als boa, zijn al getraind in het gebruik van de handboeien. Zij zijn getoetst door de politie en moeten aan dezelfde eisen voldoen als politieagenten die handboeien gebruiken.
15:04

Persoon uit het water gehaald bij Franeker

© CAMJO Media
Een persoon is dinsdagmiddag uit het water gehaald door hulpdiensten. Dat gebeurde op een bedrijventerrein aan de Marconistraat in Franeker.
De persoon is met de ambulance vervoerd. De traumahelikopter werd opgeroepen maar hoefde niet in actie te komen.
13:32

Vrachtwagen in de sloot bij Midlum

Een vrachtwagen met bieten is dinsdagochtend van de weg geraakt en in een sloot beland aan de Blynsewei in Midlum.
Hoe dat precies kon gebeuren, is niet bekend. De chauffeur zou niet gewond zijn geraakt.
Een bergingsbedrijf is bezig met het uit de sloot halen van de vrachtwagen. Daarvoor werden twee kranen opgeroepen. De berging zal waarschijnlijk nog wel de hele avond duren.
Vrachtwagen in de sloot © AS Media