Doek lijkt te vallen voor Big Bazar, rechter geeft weer geen extra tijd

De vestiging van Big Bazar in Oosterwolde © ANP
Big Bazar krijgt weer geen extra tijd van de rechter om afspraken te maken met de schuldeisers. Voor de derde keer heeft de rechtbank in Leeuwarden hun verzoek geweigerd.
Afgelopen week probeerden twee schuldeisers bij de rechter een deskundige te laten aanstellen. Die zou moeten bekijken hoe de financiële problemen bij het bedrijf opgelost moeten worden. Het bedrijf van Damwâldster Jerke Kooistra had een geldinjectie binnengehaald van twee miljoen, waarvan de schulden zouden kunnen worden betaald.

Faillissement dichtbij

De rechter is van mening dat Big Bazar onvoldoende middelen heeft om aan haar verplichtingen te voldoen en heeft nu geweigerd een schuldenexpert aan te wijzen.
Daarmee komt een faillissement nu echt dichtbij. De advocaat van Big Bazar denkt dat dinsdag het faillissement zal worden uitgesproken.

Al maanden in zwaar weer

De winkelketen zit al langer in de financiële problemen. Verschillende partijen klaagden de afgelopen tijd dat Big Bazar de rekeningen niet meer betaalde. Meerdere verhuurders van winkelpanden stapten naar de rechter.
Het bedrijf heeft vijf vestigingen in Fryslân en ongeveer honderd in heel Nederland.