liveblog | 24 september 2023

De sport van 23 en 24 september: Noppert uitgeschakeld op Hungarian Darts Trophy

In dit liveblog volgen we de Friese sport van dit weekeinde.

Laatst bijgewerkt: 24 september 2023, 16:11 uur
zondag 24 september 2023
16:11

Noppert uitgeschakeld op Hungarian Darts Trophy

Darter Danny Noppert uit Joure is er niet in geslaagd de kwartfinale te halen op de Hungarian Darts Trophy.
In Boedapest verloor Noppert met 6-5 van de Engelsman Scott Williams. Dat terwijl Noppert de nummer 9 van de wereld is en Williams de nummer 56.
De Jouster kwam nog met 0-2 voor, maar kon die voorsprong niet vasthouden. Uiteindelijk trok Williams dus aan het langste eind.
Danny Noppert © ANP
15:12

Geen medaille voor Friese shorttrackers

De tweede dag van het NK shorttrack in de Leeuwarder Elfstedenhal is voor de Friese shorttrackers niet heel succesvol verlopen. Op de 1.000 meter won Femke de Boer uit Stiens de B-finale en bij de mannen werd Itzhak de Laat vijfde in de A-finale.
12:31

Oranje volleybalsters verliezen ook wedstrijd

De Nederlandse volleybalsters hebben uiteindelijk ook de wedstrijd tegen de Dominicaanse Republiek verloren. Het werd 3-2 in het nadeel van Oranje via de setstanden 25-20, 20-25, 25-19, 23-25 en 15-12.
Met de winst kwalificeerde de Dominicaanse Republiek zich in groep A naar koploper Servië voor de Olympische Spelen komende zomer.
Oranje is nu afhankelijk van de positie op de wereldranglijst in juni. Via die omweg kunnen vijf landen nog een ticket bemachtigen voor Parijs 2024.
Marrit Jasper © ANP
11:40

Geen plaatsing Spelen voor Oranje, wachten op wereldranglijst

Het is de Nederlandse volleybalsters, met Marrit Jasper, niet gelukt om zich te plaatsen voor de Spelen in Parijs op het olympisch kwalificatietoernooi in China. Oranje moest met 3-0 of 3-1 winnen van de Dominicaanse Republiek, maar na drie sets stond het 2-1 voor de tegenstander.
De wedstrijd wordt nog uitgespeeld, maar plaatsing voor de Olympische Spelen van volgend jaar kan nu alleen nog op basis van de wereldranglijst. Die wordt pas in juni bekend.
zaterdag 23 september 2023
23:10

Bekerloting: Cambuur en Heerenveen tegen Limburgers

De twee Friese clubs in het betaalde voetbal spelen in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi beide een thuiswedstrijd tegen een Limburgse eerstedivisieclub.
23:08

Vierde nederlaag op rij voor Heerenveen

© ANP
De problemen stapelen zich op bij sc Heerenveen. Voor de vierde keer op rij verloren de Friezen een eredivisiewedstrijd, deze keer thuis van Excelsior (0-3). Bovendien was het spel van de ploeg van trainer Kees van Wonderen zwaar onvoldoende.