liveblog | 23 september

112-nieuws 23 september: Leeuwarder (54) raakt gewond bij steekincident | Treinen van en naar Zwolle rijden weer

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Fryslân. Hier vind je een overzicht van onder andere ongelukken, branden en verkeersinformatie in onze provincie.

Laatst bijgewerkt: 23 september, 20:26 uur
20:26

Brand in Leeuwarder gevangenis

Er is zaterdagavond even brand geweest in een cel in de Leeuwarder gevangenis. Er werd uit voorzorg opgeschaald naar 'middelbrand'. De situatie was echter al snel onder controle.
20:22

Treinen rijden weer

De problemen op het spoor tussen Meppel en Zwolle zijn voorbij. De treinen rijden dus weer op het traject Leeuwarden-Zwolle.
19:45

Problemen op het spoor duren langer

De NS verwachtte eerst nog dat de problemen op het spoor tussen Meppel en Zwolle tot 19.30 zouden duren, maar heeft dat inmiddels bijgesteld naar 20.30 uur. De vertraging kan niet steeds oplopen tot meer dan een uur.
18:15

Geen treinen tussen Meppel en Zwolle

Treinreizigers tussen Leeuwarden en Zwolle moeten rekening houden met vertraging, want door een kapotte bovenleiding rijden er momenteel geen treinen tussen Meppel en Zwolle. De vertraging kan volgens de NS oplopen tot meer dan een uur.
De vervoerder verwacht dat het oponthoud tot ongeveer 19.30 uur duurt.
17:25

Auto het water in bij Sneek

Een auto is zaterdagmiddag in het water terechtgekomen bij de oostelijke rondweg van Sneek.
In de auto zaten vier personen. Zij konden er dankzij de hulp van een andere automobilist uitgehaald worden. Niemand raakte gewond bij het incident.
Waarom de auto het water in reed, is niet duidelijk.
Auto yn it wetter © BTB Fotografie
10:30

Slachtoffer steekpartij belde zelf alarmnummer

Een 54-jarige inwoner van Leeuwarden is gewond geraakt bij de steekpartij vannacht in de wijk Camminghaburen. Het slachtoffer slaagde er zelf in om het alarmnummer te bellen.
De politie zegt dat er rond één uur een melding binnenkwam van het steekincident, maar dat het mogelijk eerder op de avond gebeurde. Meerdere politie-eenheden en een ambulance gingen er meteen naartoe na de melding. De gewonde Leeuwarder is daarna voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.
De politie doet onderzoek om te achterhalen wat er precies is gebeurd. Het slachtoffer zou door iemand zijn aangevallen in de omgeving van de Humaldastate en de Roptastate. De verdachte zou op de fiets gevlucht zijn in de richting van het Kalverdijkje.
Er is sporenonderzoek gedaan en de politie heeft met getuigen gesproken. Mensen die meer informatie of camerabeelden van het incident hebben, kunnen contact opnemen met de politie.