Reizigers Cambuurdebuut eindigt in een nachtmerrie: "Heb de jongens laten vallen"

Daan Reiziger © Dijks Media
Daan Reiziger maakte voor Cambuur zijn debuut tegen Jong FC Utrecht, maar het duel eindigde anders dan verwacht. De keeper trekt zich het 3-2 verlies sterk aan. "Het is een debuut met een smetje erop."
Hij was de vervanger van eerste doelman Yanick van Osch, die geblesseerd is. Het was een slechte start voor Reiziger. Hij had zich het debuut anders voorgesteld.
"Die hoop je altijd af te sluiten met een overwinning en een schoon doel. Dat is beide niet gebeurd, dus dat is zuur. Het was vrij snel raak. De tweede hoekschop voor hen. We waren als team niet scherp, die jongen had 'm nooit zo vrij mogen inkoppen."

'De jongens laten vallen'

Maar de keeper trekt het zichzelf flink aan. Vooral de derde en laatste goal van Rafik El Arguioui van Jong FC Utrecht. "In de laatste minuten moet je dat doelpunt voor je eigen rekening nemen. Dat voelt zuur, want je ziet dat de jongens keihard werken. Dan laat je ze in principe vallen."
Reiziger vindt dat hij de bal eigenlijk had moeten keren. "Hij mag 'm er vanuit die hoek nooit inschieten. Die korte hoek moet ik afdekken. Het is zuur voor mij dat die bal erin gaat." Hij had nog hoop op een gelijkmaker, maar dat mocht niet zo zijn.
Zonde voor de Leeuwarders, vindt hij. "We hebben genoeg kansen gehad en de wedstrijd gedomineerd. Maar toch een paar slappe momenten, dat kost je de kop."
Keeper Daan Reiziger is flink teleurgesteld na het verlies van Jong FC Utrecht
Trainer Sjors Ultee is er niet zeker van of hij het laatste doelpunt echt had kunnen voorkomen. "Ik kon het moeilijk zien vanaf de zijkant. Ik weet wel dat hij het eindstation was van een reeks fouten. Want een speler mag niet zo ver komen aan het einde van de wedstrijd."
Trainer Sjors Ultee vindt dat zijn ploeg scherper moet zijn
Ultee is duidelijk over de wedstrijd. "Zuur, frustrerend, maar ook terecht: eind eerste helft en eind tweede helft, dat zijn de fases waarin wedstrijden vaak beslist worden."
Daar had SC Cambuur scherper moeten zijn, vindt hij. "Als je twee goals maakt, mag je ook wel winnen. Drie tegengoals is dan te veel", sa seit er. "Wel heel zuur dat het zo gebeurt, vooral omdat je twee keer heel goed terugkomt van een achterstand."