liveblog | 22 september

112-nieuws 22 september: Busje uitgebrand bij Drachten | Treinverkeer tussen Leeuwarden-Harlingen rijdt weer

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Fryslân. Hier vind je een overzicht van onder andere ongelukken, branden en verkeersinformatie in onze provincie.

Laatst bijgewerkt: 22 september, 21:16 uur
21:16

Busje uitgebrand bij Drachten

© SRFotografie
Aan de Middelwijk in Drachten stond vrijdagavond een busje in brand. Er is niets bekend over de oorzaak van de brand. De bus stond geparkeerd, voor zover bekend raakte er niemand gewond. De brandweer had het vuur snel geblust, maar de bus kan als verloren worden beschouwd.
13:39

Treinverkeer tussen Leeuwarden-Harlingen weer op gang na wisselstoring

Er reden een poos geen treinen tussen Leeuwarden en de haven van Harlingen vanwege een wisselstoring. Reizigers op dat traject moesten rekening houden met een extra reistijd van meer dan een uur en er werden tijdelijk bussen ingezet. Niet lang na 15.00 uur kwam het treinverkeer echter weer op gang.
© ANP
06:07

Man weer aangetroffen na grote zoekactie Schiermonnikoog

De hulpdiensten hebben donderdagavond en -nacht een grote zoekactie gehouden op Schiermonnikoog. Er was een Burgernet-actie opgezet en er werd gezocht naar een man van tachtig jaar. Om half twaalf werd de zoekactie opgeschaald naar een zogeheten GRIP-1-situatie.
De KNRM voer vanuit Lauwersoog naar het eiland en het Noodhulpteam Fryslân van het Rode Kruis werd opgeroepen om te assisteren bij de zoektocht. Daarnaast is met een helikopter een tocht over het eiland gemaakt.
Weer aangetroffen
Rond middernacht is de vermiste man in goede gezondheid aangetroffen, volgens een woordvoerder van de politie.