Initiatiefnemers geloven nog in Holwerd aan Zee en doen kritiek af als 'beeldvorming'

© Omrop Fryslân, Ronnie Porte
De initiatiefnemers van Holwerd aan Zee denken nog steeds dat het project haalbaar is. Het krijgt meer en meer vorm, maar het blijft een proces van lange adem.
Dinsdagavond werden zo'n dertig belangstellenden bijgepraat over de stand van zaken van het project, waarvan de eerste plannen tien jaar geleden al werden gemaakt.
Zeven werkgroepen zijn druk bezig met alle overgebleven vraagstukken. Dit naar aanleiding van het besluit van Provinciale Staten om Holwerd aan Zee te blijven steunen, terwijl het provinciebestuur de stekker eruit wilde trekken.

'BBB kritiek is beeldvorming'

Initiatiefnemer Marco Verbeek heeft geen zorgen over het feit dat de BBB, de grootste partij in Provinciale Staten de stekker uit het plan wil trekken. Abel Kooistra, fractievoorzitter van BBB Fryslân zei eerder dat er geen gat in de dijk moest komen.
Verbeek doet die uitspraak af als beeldvorming. "Dat het voor de boeren heel slecht zou zijn door de verzilting van de grond en dat landbouwgrond verspild zou worden, dat is niet waar we op inzetten. Als je het hebt over natuur en landbouw in balans, met een sterk economisch karakter: dat is wat wij hier bij uitstek doen. "