Harkemase Boys in blessuretijd uit het bekertoernooi tegen Eemdijk

© Orange Pictures
Harkemase Boys is dinsdagavond uitgeschakeld in de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker. Door een laat doelpunt van tegenstander Eemdijk, ver in blessuretijd, werd met 3-2 verloren.
De Harkiten kwamen wel op voorsprong tegen Eemdijk, dat ook bij de ploeg in de competitie zit. Al na vijf minuten was er een doelpunt van Pim Betzema. Eemdijk kwam een halfuur later echter op gelijke hoogte door Jesper van Dalen.
Trainer Marcel Post oer de nederlaach fan Harkemase Boys
In de 71ste minuut kwam Eemdijk voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Cem ter Burg was met een kopbal verantwoordelijk voor de 2-1. Harkemase Boys leek er door een poelpunt van Joris Adams nog een verlenging uit te slepen, maar een omhaal van Yannick Bouw maakte daar een einde aan.

Hoofdtoernooi

Vorig seizoen overleefde Harkemase Boys de kwalificaties van het bekertoernooi nog wel. Toen gingen de Harkiten in de eerste ronde van het hoofdtoernooi onderuit tegen FC Volendam (1-5).
Harkemase Boys was de laatste Friese amateurclub in het bekertoernooi. Alleen profclubs Heerenveen en Cambuur zitten nog in het toernooi.
In teloarstelde Thomas Prinsen fan Harkemase Boys