liveblog | 18 september

112-nieuws 18 september: Code geel om onweer en harde wind

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Fryslân. Hier vind je een overzicht van onder andere ongelukken, branden en verkeersinformatie in onze provincie.

Laatst bijgewerkt: 18 september, 18:08 uur
18:08

Carver uitgebrand in Leeuwarden

© Kappers Media
Een zogeheten 'carverwagen' is vanmiddag in vlammen opgegaan in Leeuwarden. Het elektrische voertuig stond op de stoep van de Pieter Feddestraat geparkeerd. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar er bleef bijna niets over van het wagentje. Het is niet bekend hoe de brand kon ontstaan.
15:40

Code geel om onweer en harde wind

Er zijn onweersbuien onderweg. Er is ook kans op hagel en harde wind, met windstoten van 60 tot 75 kilometer per uur. Het KNMI waarschuwt daarom met code geel, die is van 19.00 tot 23.00 uur van kracht in Fryslân.
In de kustgebieden kan het nog harder waaien, met snelheden van 75 tot 85 kilometer per uur. Daar gaat code geel al om 17.00 uur in.
15:18

Treinen rijden weer

Na een urenlange storing tussen Steenwijk en Meppel rijden de treinen op het traject Leeuwarden-Zwolle weer.
13:37

Vertraging houdt aan

De problemen met de treinen op het traject Leeuwarden-Zwolle houden aan. De verwachte eindtijd is nu 14.30 uur.
12:18

Geen treinen

Er rijden nu helemaal geen treinen tussen Meppel en Steenwijk. Op dat stuk worden nu bussen ingezet. Reizigers op het traject Leeuwarden - Zwolle moeten dus rekening houden met vertraging. De verwachting is nu dat de problemen tot 13.30 uur aanhouden.
11:16

Minder treinen tussen Leeuwarden en Meppel

Door een seinstoring rijden er op het traject tussen Leeuwarden en Meppel minder treinen. De verwachting is dat de problemen rond 13.00 uur zijn opgelost.