Sahraoui en Van Beek bij de selectie tegen Feyenoord, Bochniewicz onzeker

Sven van Beek © Orange Pictures
Sven van Beek en Osame Sahraoui kunnen zaterdag beiden spelen in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Pawel Bochniewicz raakte vrijdag geblesseerd bij de training en het is onzeker of hij mee kan doen.
Van Beek raakte in januari van dit jaar zwaar geblesseerd. Hij scheurde zijn achillespees af en heeft meer dan acht maanden niet gespeeld. Vorige week maakte hij in oefenwedstrijden tegen FC Groningen en Heracles zijn rentree en nu zit hij bij de selectie.
Heerenveentrainer Kees van Wonderen: "Hij heeft eerst een helft en daarna 60 minuten gespeeld. Die heeft hij goed verteerd. Hij is al lang voor zichzelf aan het trainen. De kans dat hij 90 minuten gaat spelen, is onrealistisch."
Of Van Beek in de basis begint, zegt Van Wonderen net. "Hij kan starten en hij kan invallen, maar 90 minuten is te veel."

Hoe fit is Sahraoui?

Osame Sahraoui heeft vorige week zijn debuut gemaakt voor Noorwegen in een oefenwedstrijd tegen Jordanië. Hij viel in de 73e minuut in en gaf een assist.
In de week voor zijn debuut raakte Sahraoui geblesseerd aan zijn enkel. Daardoor speelde Sahraoui in de tweede wedstrijd van Noorwegen niet mee en zat hij niet bij de selectie.
"Hij is goed teruggekomen, maar hij heeft nog wel wat last", zegt Van Wonderen. "Ze hebben hem daardoor ook buiten de selectie gehouden in de tweede wedstrijd." Of hij een hele wedstrijd kan spelen, weet Van Wonderen nog niet. "Daar gaan we nu wel vanuit, maar zeker weten we dat niet."
Kees van Wonderen over Van Beek en Sahraoui
Pawel Bochniewicz raakte vrijdag bij de training geblesseerd. Hij kwam met zijn knie in de grond en heeft last van zijn heup. Zaterdag wordt gekeken of hij kan spelen.
Patrik Wålemark zit nog niet bij de selectie. Van Wonderen hoopt dat de Feyenoord-huurling over één of twee weken kan aansluiten bij de selectie.

Muur bouwen in De Kuip?

In augustus vorig jaar speelde Heerenveen in De Kuip met 0-0 gelijk tegen Feyenoord. Andries Noppert keepte toen een geweldige wedstrijd en Heerenveen speelde in een 5-3-2-formatie. Maar dat zal Van wonderen niet weer doen.
"We gaan weer een enorme muur bouwen", grapt er. "Nee, we gaan door met het ontwikkelen van het elftal. Vorig jaar werden we gedwongen om zeer compact te verdedigen. Je zou daar nu ook weer op terug kunnen vallen, maar we willen ons verder ontwikkelen in het systeem waar we nu mee bezig zijn. Dus heel reëel is dat niet."
Kees van Wonderen over de wedstrijd tegen Feyenoord
De wedstrijd Feyenoord - sc Heerenveen is zaterdag om 16.30 uur. De wedstrijd is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio, het commentaar komt van Roelof de Vries.