liveblog | 10 september 2023

Danny Noppert uitgeschakeld op German Darts Open | Winst in Marsum naar het partuur Van Zwieten

In dit liveblog volgen we de Friese sport van dit weekeinde.

Laatst bijgewerkt: 10 september 2023, 20:56 uur
zondag 10 september 2023
20:56

Wat Kan kan...

Discgolfer Rienk Kan uit Heerenveen is zondag Nederlands kampioen geworden. Het is de tweede nationale titel voor Kan, die eerder kampioen werd in 2019.
Kan is één van de mensen achter de discgolfbaan in Heerenveen.
19:47

Noppert naar huis

Darter Danny Noppert uit Joure ligt uit het German Darts Open.
In de kwartfinale was de Pool Krzysztof Ratajski met 6-3 te sterk voor Noppert, die gemiddeld niet verder kwam dan 89,87.
17:59

Zilver voor gemengd team op EK judo voor junioren

Op het EK judo voor junioren in Den Haag heeft Nederland zondag zilver behaald. Quinten van der Veen uit De Westereen kwam voor ons land in actie in de categorie -73 kilo.
In de finale was Georgië met 1-4 te sterk. Ook Van der Veen verloor zijn partij, van Giorgi Terashvili.
In de rondes daarvoor was er winst voor Van der Veen en Nederland tegen Duitsland en Turkije. Tegen Azerbaijan verloor Van der Veen, maar was er wel een overwinning voor het team.
16:41

Winst voor partuur Van Zwieten in Marsum

Bij het hoofdklasse kaatsen in Marsum is de winst gegaan naar Menno van Zwieten, Allard Hoekstra en Hendrik Kootstra. In de finale maakte Van Zwieten het met een zitbal op 5-3 6-4 af tegen het partuur van André van Dellen, Jorn-Lars van Beem en Rick Minnesma.
De derde prijs was voor Peter van Zuiden, Hessel Postma en Pieter Jan Leijenaar.
15:31

Zilver voor roeier Jan van der Bij op WK

Bij het WK roeien in Belgrado heeft de Holland Acht, met Oudegaaster Jan van der Bij, een zilveren medaille gehaald. De boot kwam door een sterke eindsprint op het podium terecht en miste het goud op een seconde.
14:09

Noppert staat in kwartfinale German Darts Open

© PDC
Danny Noppert is door naar de kwartfinales van het German Darts Open in Jena. De Jouster darter won vanmiddag met 6-4 van Cameron Menzies uit Schotland. Noppert moest van een achterstand terugkomen, omdat Menzies aardig van start ging. Met een knappe 81-finish pakte de Fries de winst.
Later vanavond wordt in Jena het toernooi uitgespeeld. In de kwartfinales van het German Darts Open treft Noppert de Poolse Krzysztof Ratajski.