Nieuwe feiten over 'De Heks van Anjum' in true crime-podcast

© Omrop Fryslân
'De Heks van Anjum' is de titel van het boek van journalist Margriet Brandsma over de beruchte pensionmoorden in Eanjum. Het roept zoveel reacties op dat Brandsma er nu een vervolg op heeft gemaakt in de vorm van een podcast. De podcast van Brandsma en Omrop Fryslân is te beluisteren vanaf 26 september.
In de tuin van pension 'Het Station' wordt op kerstavond in 1997 na een tip het lichaam van een vermoorde man gevonden. Twee dagen later graaft de politie op het terrein van het pension een tweede lijk op, de man is een halfjaar eerder met geweld om het leven gebracht.
Pensionhoudster Marjan van der E. wordt voor de moorden veroordeeld, maar heeft altijd ontkend.
De ongewone moordzaak leidt tot veel ophef en publiciteit. Waarom sloeg de 52-jarige vrouw twee mannen die veel jonger, groter en sterker waren dan zijzelf, hun schedel in? Welke rol speelt de hennepkwekerij die een week eerder werd opgerold? Waarom is die rol nooit meegenomen in het onderzoek naar deze zaak? Is de onverwachte dood van Marjan vlak voor de verschijning van het boek toeval of speelt er meer?

Nieuwe feiten aan het licht

In de true crime-podcast 'De Heks van Anjum' spreekt Margriet Brandsma met mensen die reageerden op haar boek. Dat leidt tot weer nieuwe bevindingen over de moordzaak en tot (nog meer) verbazing over de manier waarop politie en justitie te werk zijn gegaan.
In de podcast leren we Marjan van der E. beter kennen, horen we belastende verklaringen over een van de mannen die de hennepkwekerij in haar schuur exploiteerde en vertelt de advocaat van de pensionhoudster over de mogelijkheden deze zaak heropend te krijgen.
Luister de podcast 'De Heks van Anjum' vanaf 26 september via de gebruikelijke podcastkanalen.
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Publiek (058 299 78 76) of met Margriet Brandsma (06 20 08 24 34).
Het volledige persbericht is hier te downloaden.