Deze Friese deelnemers stijden op Liet om een plek op het Regio Songfestival

De band 2nd TRY op Liet 2021 © Piet Douma
Er zijn 13 deelnemers die zich hebben gekwalificeerd voor de tweede ronde van het Friese songfestival Liet. De winnaar van dat festival zal Fryslân vertegenwoordigen op het Regio Songfestival.
Van de 13 deelnemers in deze tweede ronde mogen er uiteindelijk acht door naar de finale. In de tussentijd mag het Friese publiek in een digitale stemming bepalen wie zij de beste vinden via www.liet.frl.

De kanshebbers

De selectiejury bestaat uit schrijver en artiest Gabrielle Terpstra, songwriter en artiest GINGE, radiopresentator Wim Brons en programmeur en Aaipop-organisator Pieter de Boer. Die heeft alle 18 ingezonden nummers beoordeeld.
De 13 deelnemers die door zijn naar de volgende ronde zijn: BANT, Days to Imagine, De Mann, De Poolwachters, Deun van Seun, Bone of Contention, Hille Hiddema, Melissa Pander, Ms T Mar Jazz, Partour, Samar Watt, Sequens en Volk!!
Liet-voorzitter Frans Veltman is blij met het aantal inzendingen. "Ook dit jaar is er weer veel verscheidenheid wat inzendingen betreft", zegt Veltman. "Er zijn acts die komisch zijn, boyband-achtig, poëtische teksten, er is kleinkunst maar ook metal. Er valt wat te kiezen."
De winnaar van Liet vertegenwoordigt Fryslân op het Regio Songfestival. Dit muziekfestival wordt georganiseerd door Omrop Fryslân en 12 andere regionale omroepen. De eerste editie van het Regio Songfestival vindt plaats op zaterdag 4 november in de Stadsschouwburg in Utrecht.
Elke omroep levert een eigen kandidaat. De 13 inzendingen strijden om de winst in een groot live-optreden. De insteek is om de deelnemers in de streektaal te laten zingen.
De publieksstemming voor Liet begint maandag 4 september. De act die de meeste stemmen van de Friese inwoners krijgt, plaatst zich rechtstreeks voor de finale. De andere zeven finalisten worden aangewezen door de selectiejury. Het publiek kan stemmen tot en met woensdag 13 september via www.liet.frl.