Marrit Jasper helpt Nederland aan bronzen medaille op EK volleybal

Marrit Jasper (yn it midden) fiert de brûnzen medalje mei har ploechgenoaten © ANP
Met een ijzersterke Marrit Jasper hebben de Nederlandse volleybalsters brons gepakt op het EK. In de wedstrijd om de derde plaats versloeg Nederland regerend Europees kampioen Italië met 3-0 (25-23, 28-26, 25-20).
Het is voor het eerst sinds 2017 dat de Nederlandse volleybalsters Europees eremetaal winnen. Toen werd Nederland tweede op het EK. Nu moest Nederland om het brons strijden, nadat regerend wereldkampioen Servië in de halve finale te sterke was.
In Brussel ging het vandaag in de eerste set gelijk op. Pas op 14-11 in het voordeel van Nederland was er voor het eerst een gaatje van groter dan twee. Op 22-18 was de setwinst dichtbij, maar Italië kwam terug tot 23-22. Op het tweede setpunt haalde Nederland de eerste set binnen.

Spannende tweede, comfortabele derde set

De tweede set ging sterk op en neer: Italië begon sterker, maar op 8-11 pakte Nederland acht punten achter elkaar. Daarna werden de Italiaansen weer sterker en die kregen zodoende ook drie setpunten. Nederland werkte ze allemaal weg en sloeg zelf wel direct toe toen het 27-26 was.
Marrit Jasper viert een punt in de wedstrijd om het brons tegen Italië © ANP
Met nog één set te gaan verslapte Nederland niet. In de derde set had Nederland constant de controle en in de slotfase werd de voorsprong zo groot, dat de bank het feestje al begon te vieren. Op 24-20 maakte Nederland het af.

Tweede medaille Marrit Jasper, eerste voor Hester

Het is voor Marrit Jasper de tweede keer dat ze met Nederland een medaille wint. In 2017 was ze er ook bij, toen Nederland de finale van het EK haalde. Haar rol is wel totaal anders: dit jaar stond ze alle wedstrijden in de basis en speelde ze elke keer een belangrijke rol.
Haar jongere zus Hester zat eerst niet bij de selectie, maar werd vorige week ingevlogen als vervanger van de geblesseerde Nova Marring. Voor haar is het het eerste succes met Oranje.

Nu het OKT

Het volgende belangrijke toernooi begint over twee weken al: dan strijdt Nederland met zeven andere landen, waaronder Servië, om twee tickets voor de Olympische Spelen van volgend jaar. Dat kwalificatietoernooi is van 16 tot en met 24 september in China.