liveblog | 3 september

Superieur partuur Ilse Tuinenga neemt ook afscheid met zege

In dit liveblog volgen we de Friese sport van dit weekend. Met vandaag:

  • De laatste vrijeformatiepartij in het kaatsen is een prooi geworden voor het partuur van Tjisse Steenstra;
  • Bij de vrouwen neemt het partuur van Ilse Tuinenga afscheid met winst;
  • Marrit en Hester Jasper winnen met Nederland brons op het EK volleybal.
Laatst bijgewerkt: 3 september, 18:58 uur
zondag 3 september
18:58

Tuinenga neemt ook afscheid met winst

Ilse Tuinenga, Marrit Zeinstra en Anne Monfils © Dijks Fotografie
Ook het succesvolste partuur bij de vrouwen neemt afscheid met een overwinning. Ilse Tuinenga, Anne Monfils en Marrit Zeinstra waren vandaag de sterksten in Reduzum. Dat was voor de vrouwen ook de laatste vrijeformatiewedstrijd van het seizoen.
In de finale waren Tuinenga c.s. te sterk voor Jeldou Koopmans, Jeska Terpstra en Gerde Lycklama à Nijeholt.
18:29

Nederland pakt EK-brons

De Nederlandse volleybalsters, met Marrit en Hester Jasper uit Sneek, hebben brons gewonnen op het EK volleybal. In de strijd om de derde plaats was Nederland met 3-0 te sterk voor regerend Europees kampioen Italië.
18:25

Succespartuur Steenstra neemt afscheid met winst

Het sterkste partuur van de afgelopen twee jaar heeft ook de laatste vrijeformatiepartij van dit seizoen gewonnen. In hun laatste wedstrijd samen pakten Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar de kransen in Pingjum.
17:49

Nederland heeft nog een set nodig

Marrit Jasper in de strijd om het brons © ANP
Na een zeer spannende set is Nederland op 2-0 gekomen tegen Italië in de troostfinale van het EK volleybal. Italië begon sterk aan die tweede set, maar Nederland pakte op een bepaald moment acht punten achter elkaar en draaide zo een achterstand van 8-11 om in een voorsprong van 16-11.
Maar ook Nederland kon de voorsprong niet vasthouden. Zo kreeg Italië toch drie setpunten, die allemaal werden weggewerkt. Op 27-26 was het eerste setpunt van Nederland wel meteen raak.
Marrit Jasper speelt een sterke wedstrijd tot nu toe, deze tweede set was ze onder andere met een paar blocks belangrijk. Nederland heeft nu nog één set nodig om het eerste internationale eremetaal sinds 2017 te pakken. Toen werd Nederland tweede op het EK.
17:16

Finale Pingjum: Steenstra - Van der Bos

De finale bij het kaatsen in Pingjum gaat straks tussen de parturen van Tjisse Steenstra en Gert-Anne van der Bos. Dat laatste partuur won in de halve finale met 5-3 6-4 van Haye Jan Nicolay, Hessel Postma en invaller Hendrik Kootstra.
Steenstra en Van der Bos zijn de twee sterkste parturen van het seizoen, met respectievelijk acht en vier overwinningen in de vrije formatie.
17:13

Nederland op 1-0 tegen Italië

Nederland staat op voorsprong in de troostfinale van het EK volleybal. De eerste set tegen Italië ging met 25-23 naar Marrit Jasper en haar ploeggenoten.