Nederlandse volleybalsters zetten druk, maar verliezen van Servië in halve finale EK

Britt Bongaerts troost Marrit Jasper © ANP
In de halve finale van het EK volleybal hebben de vrouwen van Oranje met 3-1 verloren van Servië. Het is de ploeg dus niet gelukt om de finale te bereiken.
De Nederlandse ploeg van bondscoach Felix Koslowski maakte wel indruk tegen de regerend wereldkampioen. Maar uiteindelijk verloor het. De setstanden waren 25-21, 15-25, 25-22 en 25-21.
Marrit Jasper uit Sneek was de enige Friezin in de selectie, maar door blessures zat haar zusje Hester er ook bij. In de achtste finales tegen Zwitserland maakte Hester zelf het winnende punt.

Oranje maakte indruk

De Serven pakten de eerste set, maar de Nederlandse ploeg wist zich aardig op te krabbelen. Zij namen het initiatief volledig over in de tweede set, waar Servië eigenlijk niet meer aan te pas kwam. Servië stond erg onder druk. In de derde set bleef Oranje sterk, maar uiteindelijk pakte de tegenstander toch de set.
In de vierde laat liep Oranje uit naar 16-12, maar de ploeg kon die marge niet vasthouden. Servië kwam terug naar 16-16, waarna Nederland daar weer overheen kwam. Toch waren het de Serven die in de slotfase het verschil maakten.
Nederland kan nog wel om het brons strijden. Daarvoor neemt de ploeg het op tegen Italië, dat in de andere halve finale met 3-2 verloor van Turkije.