Dat Wålemark overstapt naar Heerenveen, komt mede door Amin Sarr en Hussein Ali

Patrik Wålemark © sc Heerenveen
Patrik Wålemark wil zichzelf weer voetballer voelen. Na zeven maanden blessureleed is hij eraan toe om weer te spelen. Daarom kiest de Zweedse aanvaller voor sc Heerenveen. "Het voelt zo goed om weer voetballer te zijn."
Wålemark is de rest van dit seizoen speler van sc Heerenveen. De 21-jarige buitenspeler wordt voor één seizoen gehuurd van Feyenoord.
Met het aantrekken van de Zweed heeft Heerenveen de gewenste extra vleugelaanvaller binnen. "Met Patrik voegen we direct extra dreiging toe aan onze voorhoede. Hij is een gerichte speler met een goede versnelling en een individuele actie", zegt algemeen directeur Ferry de Haan over de nieuwe aanwinst.
Patrik Wålemark verwacht niet dat hij dit weekend meegaat naar Deventer
Bij Feyenoord speelde Wålemark 27 keer in de eredivisie, hij maakte drie goals en gaf drie assists. Hij kwam in januari 2022 naar Feyenoord en speelde afwisselend als basisspeler en als invaller.
In februari van dit jaar raakte hij geblesseerd aan zijn bovenbeen met een training, waardoor hij de rest van het seizoen helemaal niet meer speelde. "Ik ben zo'n zeven maanden geblesseerd geweest, dus daardoor kwam ik niet aan spelen toe. Ook niet in voorbereiding. Daarom ben ik hiernaartoe gekomen. Om meer te spelen. Het voelt goed om weer voetballer te zijn."

Niet mee naar Go Ahead Eagles

Hij heeft nu bijna drie weken weer volledig meegetraind, maar hij is nog niet fit genoeg om dit weekend mee te gaan naar de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. "Nee, ik denk dat ik na de interlandweek wel bij de selectie zit."
Heerenveen heeft een week vrij en speelt daarna op 16 september weer. Tegen Feyenoord, de club waar Wålemark van wordt gehuurd.
Patrik Walemark, hier nog in Feyenoordshirt © Orange Pictures
Met de komst van Wålemark komt de 24e Zweed naar Heerenveen. Hij kon Heerenveen dus ook al redelijk goed. "Het is een goede club. Ik ken al spelers die hier hebben gespeeld en die zijn heel positief over de club. Vooral Hussein Ali."
Wålemark speelde met Ali bij Jong Zweden en Ali stalkte zich zo'n beetje. Om hem naar Heerenveen te halen. "Hij wilde echt graag dat ik zou komen. Dus een big shout-out naar hem. Hij bleef me maar bellen."

Komst naar Heerenveen met dank aan Ali en Sarr

Ook Amin Sarr speelde bij Heerenveen. Ook met Sarr speelde hij bij Jong Zweden. "Het is eigenlijk een vriend van mij. Ik weet dat hij het hier prima naar zijn zin heeft gehad. Dat hij veel scoorde. En dat veel Scandinaviërs het hier goed hebben gedaan."
Wålemark is nog maar 21 jaar en speelt eigenlijk altijd als rechtsbuiten. Bij BK Häcken en bij Feyenoord kwam hij op die positie het beste tot zijn recht. "Ik kom graag van buiten naar binnen, van de rechterflank af. Ik ben creatief, ik wil voor mezelf en voor anderen kansen creëren. Ik speel mijn hele leven al in 4-3 systeem, dus dat past perfect hier."
De 22-jarige buitenspeler Alex Timossi maakt juist een overstap bij sc Heerenveen naar het Zweedse Brommapojkarna. Timossi speelde sinds vorig jaar bij Heerenveen. Hij kwam in 16 wedstrijden in actie, maar volgens de club verliep de samenwerking niet fantastisch.
Beide partijen hebben niet gevonden waar ze op hadden gehoopt, zegt algemeen directeur Ferry de Haan. Timossi had nauwelijks perspectief bij de club uit Heerenveen, dus ook voor hem is het van belang door te kunnen met zijn carrière.