Zussen Jasper met Oranje naar halve finale EK volleybal: "Nu gaat het erom"

Follybalster Marrit Jasper út Snits © ANP
De Nederlandse volleybalsters, met in de selectie Marrit en Hester Jasper uit Sneek, hebben zich eenvoudig geplaatst voor de halve finale van het EK. Tegen Bulgarije werd het 3-0 (25-11 25-13 25-19).
In Florence ging het vooral de eerste set heel vlot. Al snel was het 11-3 voor Nederland en die voorsprong kwam nooit in gevaar. De tweede set ging het ook als een trein. Daarna gaf Bulgarije meer tegengas, maar toen Nederland een 7-8 achterstand omzette naar een voorsprong van 10-8, was het verzet gebroken.
Marrit Jasper speelde de hele wedstrijd en was goed voor zeven punten. Ze heeft een belangrijke rol in het team van Felix Koslowski, dat de afgelopen zeven wedstrijden maar één set verloor.
"Tot nu toe gaat het ons inderdaad vrij goed af", zegt Jasper in Langs de Lijn tegen de NOS. "We hebben het allemaal goed op orde. Nu komen de grote wedstrijden eraan, dan gaat het erom. Op papier zijn de komende teams wel veel beter, tegen zulke teams hebben we nog niet gespeeld."
Het is de vierde keer in de laatste vijf edities dat Nederland de halve finale van het EK haalt. In 2015 en 2017 was de finale het eindstation, twee jaar geleden de halve finale.
De tegenstander in de halve finale komt uit de wedstrijd tussen Servië en Tsjechië. Servië is favoriet: dat land is regerend wereldkampioen en stond de afgelopen drie EK's in de finale. In 2017 versloeg Servië Nederland in de eindstrijd.
De halve finale van Nederland wordt vrijdag gespeeld in Brussel.