Investeerder Van den Brink blijft bij Cambuur: "Woerts is een sprookjesverteller"

Sportcast mei Sander de Vries © Omrop Fryslân
Investeerder Bert van den Brink zit nog gewoon in het stichtingsbestuur van SC Cambuur. In de Sportcast worden de geruchten tegengesproken die marketeer Chris Woerts vorige week de wereld in hielp in het programma Vandaag Inside.
Daarin zei Woerts dat Van den Brink uit het stichtingsbestuur van de Leeuwarders stapt, omdat hij geld wil investeren in Feyenoord.

"Heel triest"

Sportverslaggever Andor Faber heeft contact gehad met Van den Brink. "'Chris Woerts is een sprookjesverteller. Het is heel triest dat hij dit soort dingen doet om zichzelf in de picture te zetten', is letterlijk wat Van den Brink heeft gezegd."
Er is dus geen sprake van een mogelijk opstappen uit het stichtingsbestuur. "Hij zei: 'Op dit moment blijf ik gewoon in het stichtingsbestuur'", zegt Faber. "Dat laat ook wel ruimte voor speculatie, maar dat is wat hij zei."
Sportverslaggever Roelof de Vries is niet te spreken over de uitspraken van Woerts. "Het is toch niet te geloven? Deze man heeft het zo vaak fout. Dat neem je toch niet meer serieus? "
Wie ook blijft, maar dan bij sc Heerenveen, is Andries Noppert. Waarschijnlijk gaat hij zijn contract in het Abe Lenstra Stadion verlengen. En dat terwijl de Jouster na het succesvolle WK op de nominatie stond om verkocht te worden.
Maar er kwam geen concrete interesse voor Noppert. Sportverslaggever Sander de Vries van de Leeuwarder Courant daarover: "En dat valt hemzelf ook vies tegen. Hij kon de gouden bergen zien in de verte."
Ik vind dat Noppert het hele seizoen al niet een heel sterke indruk maakt.
Sportjournalist Sander de Vries
Ook Roelof de Vries weet dat Noppert nu teleurgesteld is. "Hij dacht: ik kan me financieel onafhankelijk spelen. Dat gebeurt niet. Maar je hoeft geen medelijden te hebben met zijn salaris hoor.'
De laatste weken wordt de goalie ook steeds vaker betrapt op een fout. "Ik vind dat Noppert het hele seizoen al niet een heel sterke indruk maakt", zegt Sander de Vries.
Hij denkt dat het goed is dat er duidelijkheid komt: "Hij heeft een semi-nonchalante houding, zo van: 'het komt wel goed'. En Noppert is juist een keeper die het nodig heeft dat hij 100% gefocust is en die rust in zijn hoofd heeft."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je bij in de Sportcast afwisselend iedere maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.
De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.