Partuur Tjisse Steenstra superieur op vertrouwde grond

Tjisse Steenstra, Hans Wassenaar en Renze Hiemstra © Dijks Media
Voor het eerst sinds de winst op de PC, begin deze maand, zegevieren Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar in de vrije formatie. Ze waren de de sterksten in Bitgum.
In de finale van de Van Aismadagen waren ze met 5-1 6-0 te sterk voor de verrassing van de dag: Peter van Zuiden, Gerben de Boer en Willem Heeringa.
Voor Steenstra en Wassenaar betekent kaatsen in Bitgum een thuiswedstrijd. Ze gingen ook snel door de lijst, die uit twaalf parturen bestond: eerst werd het partuur van Auke Boomsma met 5-1 6-4 aan de kant gezet en daarna werden Remmelt Bouma c.s. verslagen (5-2 6-4).

Verrassing van de dag

In de halve finale had het partuur van Steenstra een staand nummer, waardoor ze rustig konden afwachten wie de tegenstander zou worden.
Steven Koster, Kees van der Schoot en Rick Minnesma waren in de halve finale de favoriet tegen het partuur van Van Zuiden, maar haalden niet hun gebruikelijke niveau. Zo ging Van Zuiden op het oog eenvoudig door naar de finale op 5-2 6-6.
In de eindstrijd was het trio Van Zuiden echter geen partij voor de superieure Steenstra, Hiemstra en Wassenaar. In een vloek en een zucht was het klaar.
Volgende week is in Pingjum de laatste vrijeformatiewedstrijd van het seizoen, daarna komen er nog twee doorelkaarlotenpartijen.