liveblog | 27 augustus 2023

Nederlandse volleybalsters naar kwartfinale EK | Partuur Steenstra wint in Bitgum

In dit liveblog volgen we de Friese sport van dit weekend. Met vandaag onder andere:

  • Het partuur van Tjisse Steenstra is superieur in Bitgum;
  • sc Heerenveen verliest na een sterk begin van Sparta Rotterdam (1-3);
  • De Nederlandse volleybalsters, met Hester en Marrit Jasper, plaatsen zich ten koste van Zwitserland (3-0) voor de kwartfinale op het EK.
Laatst bijgewerkt: 27 augustus 2023, 20:40 uur
zondag 27 augustus 2023
20:40

Reacties Noppert, Van Wonderen en Haye

19:19

Volleybalsters naar kwartfinale

Marrit Jasper op het EK volleybal © ANP
De Nederlandse volleybalsters, met in de selectie Marrit en Hester Jasper uit Sneek, zijn door naar de kwartfinale van het EK volleybal. In Florence (Italië) was Nederland veel te sterk voor Zwitserland: 3-0 (25-17, 25-19, 25-12).
Marrit Jasper speelde zo goed goed als de hele wedstrijd en bewees niet alleen verdedigend en passend haar waarde, maar ook aan de opslag. Haar jongere zus Hester werd pas gisteren opgeroepen, als vervanger van de geblesseerde Nova Marring. Hester Jasper viel in de slotfase tegen Zwitserland in en serveerde de wedstrijd uit.
In de kwartfinale speelt Nederland komende dinsdag tegen Bulgarije of Slowakije. Zij spelen vanavond om 21.00 uur nog tegen elkaar.
18:48

Reacties uit Bitgum

18:45

Heerenveen onderuit

sc Heerenveen heeft een goed eerste halfuur tegen Sparta niet bekroond met een zege. De Rotterdammers hielden stand, kwamen net voor rust op voorsprong en liepen in de tweede helft uit: 1-3.
17:18

Steenstra superieur in Bitgum

Voor het eerst sinds de winst op de PC, begin deze maand, zegevieren Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar in de vrije formatie. Ze waren de de sterksten in Bitgum.
In de finale van de Van Aismadagen waren ze met 5-1 6-0 te sterk voor de verrassing van de dag: Peter van Zuiden, Gerben de Boer en Willem Heeringa.
16:35

Finalisten in Beetgum

De finale van het hoofdklassekaatsen in Bitgum staat op het punt van beginnen. Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar nemen het op tegen de verrassing van de dag: Peter van Zuiden, Gerben de Boer en Willem Heeringa.