Wedstrijden IFKS afgebroken om gebrek aan wind, vrijdag ingehaald

De Redbad © Martin de Jong
De wedstrijden in de kleine en de grote A-klasse van de IFKS zijn afgebroken omdat er niet genoeg wind staat om te zeilen. Ze worden vrijdag bij Lemmer ingehaald.
Beide wedstrijden waren donderdag nog wel van start gegaan, maar de wedstrijdleiding heeft besloten dat er niet genoeg wind was voor een eerlijke wedstrijd. "Ze kwamen niet meer vooruit", zegt wedstrijdleider Saskia Westerhoff.
Saskia Westerhoff blies de wedstrijd af
De bedoeling is dat de wedstrijden in de kleine en grote A vrijdag bij Lemmer worden ingehaald. De start is tien minuten na de finish van de laatste boot in de reguliere wedstrijd van de grote A.
De grote A begint vrijdag dan als eerste aan de inhaalwedstrijd, de kleine A start vijf minuten later.

B-klasse

In de B-klasse kwam het skûtsje Lonneke vandaag als eerste over de finish, van schipper Jilles Bandstra. Opvallend, want een dag eerder raakte de mast van het schip beschadigd bij een brug. De bemanning is de hele dag bezig geweest om een vervangende mast te regelen.
Tweede in de B-klasse werd schipper Sijmen Kalsbeek met de Raerder Roek, en schipper Age Bandstra met de Frya Fresena werd derde.

C-klasse

Het skûtsje De Takomst heeft voor het eerst een dag-overwinning behaald in de IFKS. In de C-klasse kwam het skûtsje als eerste over de finish in de wedstrijd bij Echtenerbrug.
Eerder deze week was verslaggever Andor Faber aan boord van het skûtsje De Takomst. Het is een opleidingsskûtsje:
Skûtsjesilen: dit is de Takomst
Tot nu toe stond De Takomst steeds in het rechterrijtje. De beste uitslag was een elfde plek. Ze werden ook een keer twaalfde en veertiende, en één keer waren ze vals gestart.
Klassementsleider Luuc Elzinga werd tweede in de C-klasse met de Ut en Thús, en schipper Gerrit de Vries werd derde met het skûtsje Gerrit de Vries.