Sieta van Keimpema op kieslijst voor BVNL, geen eigen partij voor FDF

Sieta van Keimpema © ANP Foto
Sieta van Keimpema van Farmers Defence Force (FDF) wil aan de Tweede Kamerverkiezingen meedoen namens Belang van Nederland (BVNL), de partij van Wybren van Haga.
Dat is de uitkomst van een algemene ledenvergadering van de boerenactieclub in Nijkerk, waar onder meer de oprichting van een eigen partij als een van de opties op tafel lag. Na afloop van de vergadering bleek dat dat niet doorgaat.

Nummer drie

Van Keimpema uit Nes (gemeente Heerenveen) komt volgens FDF op nummer 3 van de lijst van BVNL. Eerder werd al bekend dat oud-50PLUS-leider Henk Krol de running mate wordt van Van Haga.
De BVNL-leider zegt trots te zijn om Van Keimpema als nummer 3 te mogen presenteren. "Haar vastberadenheid en strijdvaardigheid zijn precies wat we nodig hebben om onze hardwerkende boeren en vissers te beschermen."

Carte blanche

Volgens Van Keimpema was het een te grote uitdaging om voor de FDF nog een kandidatenlijst samen te stellen. "Een nieuwe partij moet eind augustus zijn lijsten inleveren, dus dat is wel een lastig verhaal."
Van Keimpema geeft verder aan dat FDF "het hele landbouwprogramma" van BVNL al heeft opgesteld. "Dus we hebben nu al carte blanche."
Ze gaat er niet van uit dat haar keuze ten koste gaat van de BBB van Caroline van der Plas. Door landbouwwoordvoerder van BVNL te worden, hoopt ze juist op een sterker boerengeluid in de Kamer. Want als ze zich bij de BBB had aangesloten, was ze daar waarschijnlijk geen landbouwwoordvoerder geworden, maar op een ander dossier terechtgekomen, legt ze uit.
Verder zegt ze dat de boerenactiegroep niet verandert en dat het ook nog best mogelijk is dat er richting de verkiezingen actie gevoerd gaat worden.