Steenstra over tweede PC-winst op rij: "Het liep als een trein"

Steenstra als koning © Dijks Media
"De eerste keer was speciaal, maar deze is ook wel heel mooi", Tjisse Steenstra is dolblij met het prolongeren van de PC-titel. Samen met zijn maten Hans Wassenaar en Renze Hiemstra had hij in de finale geen problemen met het partuur van Haye Jan Nicolay.
"We waren de hele dag in topvorm. In de finale liepen we er zo overheen. Het liep echt als een trein", constateert Steenstra.
Tjisse Steenstra: "Het liep als een trein"
"Afgelopen week had ik last van mijn nek, maar dat was nu klaar en dan kun je gaan", vertelt Steenstra. "We waren meteen in vorm."

Hiemstra en Wassenaar zwaaien af

Voor Renze Hiemstra en Hans Wassenaar was het hun laatste PC. "Het kan niet mooier: de laatste winnen, dan maakt het niet uit hoe", zegt Wassenaar.
Hans Wassenaar: "Volgend jaar ben ik hier als toeschouwer"
Wassenaar zag dat het niet spannend was. "We voelden het wel aankomen. Het is anders als je een spannende partij wint. De hele finale hadden we de druk erop. We waren alle drie goed vandaag. Als je het van te voren mag uittekenen, doe je het zo."

Olympus

Renze Hiemstra had maar één droom, zegt hij. Op de Olympus afscheid nemen. Hiemstra houdt dit jaar op als kaatser, maar hij sluit niet uit dat hij ooit nog op de PC zal staan.
Renze Hiemstra neemt afscheid op de Olympus
Het is de tweede keer op rij dat Hiemstra met zijn partuur de PC wint. Nu was het een hele makkelijke finale. Vorig jaar was dat anders, toen was het een thriller. "Toen zei ik ook al: zonder wrijving geen glans. Deze glimlach ook wel, maar die van vorig jaar blonk veel mooier."

Verliezers

Na afloop van de finale was Patrick Scheepstra realistisch. "Die mannen waren niet te bekaatsen vandaag. In de tweede omloop stonden ze ook al vliegend te kaatsen, dat is jammer, maar het is wat het is."
Patrick Scheepstra: "Die mannen waren niet te bekaatsen vandaag"
"Tjisse moest van de bal. Dat was de bedoeling ook, maar als die jongen zo opslaat, dan kun je van alles willen, maar dan moet je die ballen ook maar raken. Dat is lastig."
Scheepstra zijn partuur begon nog zo goed aan de PC met een overwinning op het favoriete partuur van Van der Bos. "Vanaf de loting hadden we al gezegd: het wordt heel lastig. maar we stonden vliegend te kaatsen."
"Vandaag zijn we niet blij, maar dat zal morgen wel komen", wijst Scheepstra op zijn tweede plaats."

"Ik heb het idee dat het aan mij lag"

Hessel Postma baalt, na het verliezen van de finale. "We konden niet genoeg tegenstand bieden in de finale. En ik heb het idee dat dat aan mij lag. Mijn voeten voelden zo zwaar dat ik niet meer kon aanzetten", zegt hij teleurgesteld.
Hessel Postma neemt de schuld van het verlies op zich