Twee ruiters onderuit bij Concours Hippique in Buitenpost, geen sprongen meer vandaag

© RTV NOF, Gjaldau Sijtsma
Er wordt vandaag niet meer gesprongen bij het Concours Hippique in Buitenpost. Dat heeft de organisatie besloten nadat twee ruiters onderuit zijn gegaan. Door het regenachtige weer is de ring te glad.
De weersomstandigheden gooien bij het Concours Hippique in Buitenpost roet in het eten. De tweede en derde springrubriek zijn afgezegd vanwege de twee incidenten. "Gelukkig zijn de twee deelnemers goed van de baan gekomen maar wij namen daarin geen risico's", zegt Krystina van der Laan van de organisatie.
Andere onderdelen als het Nederlands kampioenschap Fries Ras klavertje drie en het NK tuigpaarden zijn naar voren gehaald in het programma. Die worden niet om 18.00 uur maar om 14.00 uur al verreden.
© Aise van Beets
"Dat doen we omdat de baan nu nog aardig goed is en dat willen we met de kampioenschappen ook zo houden. We hebben gisteren veel geprikt en een zandlaag aangelegd. Dat heeft ons nu wel gered."

Schrikken

Robin Windstra is één van de ruiters die met zijn paard is gevallen. Het paard stond snel weer op en mankeert niets. "Het was wel heel erg schrikken", zegt Windstra na het incident.
Een val in beeld
"Het was echt te nat om een normaal rondje te kunnen rijden. Je kon heel erg zien dat andere ruiters ook voorzichtig deden. Je neemt de bocht voorzichtig maar het paard verliest met achterbenen de grip en gaat onderuit."