Omrop Fryslân brengt skûtsjesilen in beeld met nieuwe technieken

Skûtsjesilen © Martin de Jong Fotografie
Al 46 jaar lang brengt Omrop Fryslân het skûtsjesilen bij de mensen thuis. Eerst op radio en later ook op televisie en online. En ieder jaar wordt alles uit de kast getrokken, want dat Omrop Fryslân verslag doet van het skûtsjesilen, is intussen een gegeven.
De gehele skûtsjesylwedstrijd op televisie is de laatste jaren een groeiend succes. Ook dit jaar is het kampioenschap weer live te volgen op televisie.
Skûtsjesyldeskundige Eelke Dykstra levert samen met verschillende analisten rechtstreeks en integraal commentaar bij de beelden.
Voor en na de wedstrijd is er een voor- en nabeschouwing op locatie met presentator Arjen de Boer en één van de analisten. Onder andere zeilcoach Roelof Bouwmeester en schipper Geale Tadema maken hun opwachting.

Nieuwe technieken

Ieder jaar zoekt Omrop Fryslân naar veranderingen en vernieuwingen om het programma nog beter te maken. Arjen de Boer: "De SKS-strijd op het water was afgelopen jaar spectaculair en werd voor het eerst ook in beeld gebracht door drones van Omrop Fryslân. De nieuwe dimensie, die het skûtsjesilen nog mooier bij de mensen brengt, gebruiken wij ook dit jaar weer intensief."
Omrop Fryslân streeft ernaar om er te allen tijden bovenop te zitten. Om nog vaker bij de beslissende momenten te zijn is er dit jaar een snellere cameraboot in het veld. Daarmee is Omrop Fryslân nog sneller én dichter bij alle hoogtepunten.

Vertrouwd radiogeluid

Al jaren zijn skûtsjekenner Gjalt de Jong en Omrop Fryslân-verslaggever Geartsje de Vries de vaste commentatoren van het skûtsjesilen op radio. Ook dit jaar blijft het verslag in handen van hun vertrouwde stemmen.

Volg het bij Omrop Fryslân

Het skûtsjesilen is live te volgen bij Omrop Fryslân op radio, televisie en internet. Kijk voor alle informatie op Omropfryslan.nl/skutsjesilen.
Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Publiek: publyk@omropfryslan.nl of (058) 299 78 76. Het volledige persbericht is hier te downloaden.