liveblog | 26 juli

112-nieuws: Brand op Terschelling | Verdachte steekincident in St.-Annaparochie aangehouden

In dit liveblog houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Fryslân. Hier vind je een overzicht van onder andere ongelukken, branden en verkeersinformatie in onze provincie.

Laatst bijgewerkt: 26 juli, 14:41 uur
14:41

Verdachte aangehouden voor steekincident St.-Annaparochie

Aan het begin van de middag heeft een 27-jarige man uit de gemeente Waadhoeke zich gemeld op het politiebureau in Harlingen.
Hij is daar aangehouden, zit op dit moment nog vast en wordt ondervraagd.
Het onderzoek van de politie in en rondom de woning aan de Wieringerstraat, waar het slachtoffer is aangetroffen, gaat door.
10:25

Brand in woning op Terschelling door blikseminslag

© Omroep Zilt, Lennard Geerts
De Terschellinger brandweer heeft woensdagochtend een dak geblust in West-Terschelling. Door een blikseminslag vloog een woning in brand. De brand ontstond nadat er woensdagochtend flinke onweersbuien over het eiland trokken. De brandweerlieden van West en Midsland kwamen in actie.
Er kwamen ook ambulances ter plaatse, maar niemand raakte gewond bij de brand.
09:30

Steekincident in St.-Annaparochie

06:00

Auto's belanden in sloot door aanrijding

Aan de Rijksweg A32 in Haskerdijken zijn dinsdagavond een busje en een auto door een aanrijding in de sloot beland. Meerdere hulpdiensten werden ingezet, maar er hoefde niemand naar het ziekenhuis. Het is niet duidelijk hoe de aanrijding plaats kon vinden. Een bergingsbedrijf heeft de auto's uit het water gehaald.
© AS Media
05:55

Grote brand op vrachtschip boven Ameland

Helptsjinsten yn Lauwerseach © Persbureau Meter
Op een vrachtschip zo'n 30 kilometer ten noorden van Ameland is vannacht brand uitgebroken. Alle 23 bemanningsleden hebben het schip Fremantle Highway inmiddels verlaten, meldt een woordvoerder van de Kustwacht.
Aan boord van het schip zijn bijna 3.000 auto's. "Het vermoeden is dat de brand is uitgebroken in een elektrische auto", zegt de Kustwacht.